Miałem podobną sytuację z rok temu. Koleżanka wymieniła toner niby na oryginalny i ... też tak się stało. Może to zbieg okoliczności ale ...
Dwa dni się męczyłem z tą drukarką. Byłem bliski zrzucenia jej z trzeciego piętra i gdyby była moja to tak bym zrobił.
Pamiętam że na koncie HP drukarka była niby zarejestrowana, a statut "sprawna" (czy coś w tym stylu), ale w rzeczywistości nie chciała drukować.
Musiałem ją jeszcze raz przypisać do konta. Z tym ze teraz nie pamiętam czy stworzyłem drugie konto, czy zrobiłem to na dotychczasowym koncie. Wiem że i z tym był kłopot bo nie chciało "coś" odpuścić i na początku krzyczało, że ta drukarka jest już przypisana do jakiegoś konta. I teraz nie pamiętam czy wyrzuciłem tą drukarkę z konta, czy może wystarczył sam pełny reset ustawień drukarki, czy to i to.
I druga rzecz, dość upierdliwa, to połączenie tej drukarki z siecią.
Jak dobrze pamiętam najpierw musiałem się z nią połączyć za pomocą komórki do "jej sieci" i dopiero poprzez komórkę konfigurowałem dostęp do mojego routera.
Lub - bo też coś pamiętam - próbowałem wykorzystać przycisk WPS w routerze.
Po tamtych zabawach straciłem w ogóle zainteresowanie drukarkami HP (bez względu na "literę" w nazwie)- przesadzili z tymi zabezpieczeniami i chęcią "monopolistycznego" zarabiania na tonerach. Zamiast mieć trochę mniejszy rynek (mniej dochodowy), nie będą mieli żadnego.