logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Whirlpool - SP40 802 EU 2 - dziwny dźwięk z lodówki, górna część, możliwe przyczyny i rozwiązania

GregoryC1979 06 Maj 2023 15:56 570 6
REKLAMA
  • #1 20569180
    GregoryC1979
    Poziom 2  
    Witam wszystkich.
    Lodówka ma miesiąc. Silnik wyłącza się chyba tylko 2 razy na dobę tak na 40 min., ale nie to jest problemem. Lodówka praktycznie cały czas wydaje dziwny dźwięk (film), czasami go nie ma, ale na krótko. Jest to takie jakby dzwonienie i bardzo wnerwia.
    Po otwarciu jest to dźwięk jakby z górnej jej części najbardziej słyszalny. Jak to zanika, a bardzo rzadko, to wtedy słychać takie szuranie, ale to nie jest zbyt dokuczliwe. To silnik tak mnie nie wnerwia jak te dźwięki. W poniedziałek wyklejamy komorę matami butylowymi 2 mm, ale to pewnie nic nie da. Co to może być? Pewnie będę zgłaszał usterkę i pewnie mnie zleją. Tak mnie to wnerwia, słysząc to na kanapie 5 m dalej, że chyba kupię inną, ale ryzyko jest, że trafię takie same g...
    Pozdrowionka
    Załączniki:
    • Odgłos lodówki.zip (367.06 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 20569224
    kecajk49
    Poziom 38  
    Ocena: 872
    Wyklejanie to nie jest najlepszy pomysł, podobnie jak oczekiwanie na jakieś punkty za "przyjemność posłuchania" co twoją lodówkę jeszcze na gwarancji gryzie.
  • REKLAMA
  • #3 20570131
    GregoryC1979
    Poziom 2  
    "oczekiwanie na punkty" Człowieku weź się zastanów nad tym co piszesz. W d...e mam twoje punkty. Grzecznie zapytałem jak inni. Widzę, że to był błąd tu się logować. Masakra.
  • REKLAMA
  • #4 20570236
    kecajk49
    Poziom 38  
    Ocena: 872
    Nie chciałeś ale tak ci wyszło.
  • #5 20570304
    GregoryC1979
    Poziom 2  
    Człowieku nawet nie wiedziałem o jakiś punktach, masakra. ZDaj numer konta to ci przeleję trochę kasy abyś już nie płakał :) a jak jesteś moderatorem to możesz mnie wywalić bo mam gdzieś takie fora z takimi ludźmi :)
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #6 20570325
    Kenworth 18
    Poziom 43  
    Ocena: 3671
    Kolega @kecajk49 w mało kulturalny sposób chciał Ci kolego @GregoryC1979 dać do zrozumienia, że nie możesz ingerować w sprzęt na gwarancji w żaden sposób. Od tego jest serwis gwarancyjny. Czy chcesz tu pozostać czy odejść z forum to już Twój wybór.
  • #7 20570361
    GregoryC1979
    Poziom 2  
    Dziękuję za odpowiedź.
    Rozumiem i jeszcze raz dziękuję.
    Ogólnie chyba nie będę się użerał z serwisem i kupię inną, na tapecie mam BEKO BCNE400E50SHN HarvestFresh a tamtą wystawię chyba na sprzedaż.
    Nie mam nerwów po budowie i wykańczaniu domu :)
    Pozdrawiam Cię serdecznie!

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z lodówką Whirlpool SP40 802 EU 2, która wydaje dziwne dźwięki, szczególnie z górnej części. Lodówka jest nowa, a dźwięki przypominają dzwonienie, co jest uciążliwe. Użytkownik planuje wyklejenie komory matami butylowymi, ale nie ma nadziei na poprawę. Otrzymuje sugestie, aby nie ingerować w sprzęt na gwarancji i rozważa zakup nowej lodówki, modelu BEKO BCNE400E50SHN HarvestFresh, zamiast kontaktować się z serwisem.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA