logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Karta SD nie działa po resecie do ustawień fabrycznych telefonu

kirol124 06 Maj 2023 20:53 582 7
REKLAMA
  • #1 20569648
    kirol124
    Poziom 2  
    Cześć, zainstalowałem kartę pamięci jakiś czas temu w mojej motoroli moto e6 plus. Zostala sformatowana jako dodatkowy dysk. Gdy przegrałem na nią niemal wszystkie dane. Ostatnio przez problemy z wyświetlaczem (brak uszkodzen mechanicznych, sam klika czasem w niektorych miejscach nawet gdy nie dotykam ekranu) doczytałem że można to usunąć np resetem do ustawień fabrycznych. Upewniając się że wszystko mam na karcie SD, wysunąłem ją i sformatowałem telefon. Po ponownym uruchomieniu i wpięciu karty SD wyskoczył mi komunikat ze nieobsługiwalny format. Na kompie pokazuje ze na karcie brak "systemu" ktory by pozwalał np wyjąć zdjęcia z folderu.
    Czy jest jeszcze na to jakis ratunek? Zalezy mi po prostu na zdjęciach.

Dziękuję za każdą sensowną odpowiedź.
  • REKLAMA
  • #2 20569855
    elktrod
    Poziom 41  
    Ocena: 1355
    kirol124 napisał:
    Na kompie pokazuje ze na karcie brak "systemu" ktory by pozwalał np wyjąć zdjęcia z folderu.

To znaczy, że foldery są a zdjęć nie ma? Kto/co pokazuje i co dokładnie? Czym i w jaki sposób próbujesz czytać kartę? Daj zrzuty ekranu..
  • REKLAMA
  • #3 20570055
    SGdata

Poziom 27  
    Ocena: 179
    Jeśli karta była szyfrowana, a Ty zrobiłeś reset telefonu to jest inny klucz szyfrujący teraz i danych nie odzyskasz.
    Konto firmowe:
    SGdata
    Spacerowa 90, Gliwice, 44-141 | Strona WWW: https://sgdata.pl
  • #4 20570768
    kirol124
    Poziom 2  
    >>20569855
    z kompa i z telefonu
    Karta SD nie działa po resecie do ustawień fabrycznych telefonu Karta SD nie działa po resecie do ustawień fabrycznych telefonu Karta SD nie działa po resecie do ustawień fabrycznych telefonu Karta SD nie działa po resecie do ustawień fabrycznych telefonu
  • #5 20570803
    SGdata

Poziom 27  
    Gdy karta jest używana by zwiększyć pamięć telefonu, a nie jako pamięć przenośna to jest szyfrowana - po resecie danych bez klucza nie odzyskasz.
    Konto firmowe:
    SGdata
  • REKLAMA
  • #6 20570812
    kirol124
    Poziom 2  
    Total total bez szans?
  • REKLAMA
  • #7 20570818
    SGdata

Poziom 27  
    Nawet najmniejszych. Od tego ta funkcja niestety jest. Masz to nawet na screenie napisane, że karta działa tylko w tym telefonie. A, że klucz deszyfrujący jest bardzo długi to przy obecnej mocy przeliczeniowej komputerów może Twoje wnuki by zobaczyły te dane.
    Konto firmowe:
    SGdata
  • #8 20570937
    kirol124
    Poziom 2  
    Dzięki za odpowiedź :/

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zainstalował kartę SD w telefonie Motorola Moto E6 Plus, formatując ją jako dodatkowy dysk. Po resecie do ustawień fabrycznych, karta SD przestała być rozpoznawana, a użytkownik otrzymał komunikat o nieobsługiwanym formacie. Inni uczestnicy dyskusji zasugerowali, że jeśli karta była szyfrowana, to po resecie telefonu z innym kluczem szyfrującym, odzyskanie danych, w tym zdjęć, jest niemożliwe. Użytkownik potwierdził, że karta była używana do zwiększenia pamięci telefonu, co dodatkowo utrudnia odzyskanie danych.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA