logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Półautomat spawalniczy Kraft Dele 180-200 po zmianie płyty sterującej na płytce bestera us45b/c

karol1979 06 Maj 2023 23:31 552 3
REKLAMA
  • #1 20569911
    karol1979
    Poziom 8  
    Witam serdecznie i potrzebuje pomocy w sprawie podłączenia półautomatu transformatorowego, oczywiście uzwojenia aluminiowe pod płytkę od Bestera US45b i stycznik Danfoss CI9 (jak połączyć okablowanie pod stycznik i płytkę sterującą ? Może ktoś coś wie w tym temacie i pomoże?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 20570106
    madamsz1
    Poziom 42  
    Ocena: 1687
    Najlepiej zabazować na schemacie czegoś działającego. Np takie coś:

Półautomat spawalniczy Kraft Dele 180-200 po zmianie płyty sterującej na płytce bestera us45b/c
    Półautomat spawalniczy Kraft Dele 180-200 po zmianie płyty sterującej na płytce bestera us45b/c[/url]
  • REKLAMA
  • #3 20572865
    karol1979
    Poziom 8  
    super sprawa tyle że ja musze całe okablowanie zrobić i nie bardzo właśnie wiem co do okablowania i opisu tych numerków i liter gdybyś mógł mi w tym pomóc jakoś ten schemat opisać co jest co oprócz tej płytki sterującej było by super. Nie jestem elektrykiem lecz blacharzem i lakiernikiem samochodowym także słabo ogarniam temat elektroniki myślę, że najlepiej by było to wszystko ogarnąć na podstawie oględzin oryginału, wtedy by się doszło co i jak. Po prostu nie wiem jak to wszystko podłączyć chyba że byłby opis tego schematu co jest co, bo każdy kabelek ma numery a ja właśnie tego nie mam bo musze od podstaw wszystko podłączyć od nowa bo ktoś wstawił inny stycznik inną płytkę i posuw silniczka ktoś próbował zmanipulować tego maga z części od różnego modelu. wysyłam fotki tego wynalazku.
    Półautomat spawalniczy Kraft Dele 180-200 po zmianie płyty sterującej na płytce bestera us45b/c Półautomat spawalniczy Kraft Dele 180-200 po zmianie płyty sterującej na płytce bestera us45b/c Półautomat spawalniczy Kraft Dele 180-200 po zmianie płyty sterującej na płytce bestera us45b/c Półautomat spawalniczy Kraft Dele 180-200 po zmianie płyty sterującej na płytce bestera us45b/c
  • #4 20573060
    madamsz1
    Poziom 42  
    Ocena: 1687
    Napiszę tak:
    strasznie to wygląda w środku i dojść do ładu i składu będzie Ci trudno. Przewody na krótkim odcinku połatane, zmieniają kolory.
    Jak dla mnie to tu trzeba zacząć prawie od nowa. Sprzęt jest 1-fazowy (tylko do gniazdka) więc pierwszy schemat to powinien rozwiązać, ale....
    - umocowanie modułu w rozsądnym miejscu (pewnie koło stycznika)
    - nowe przewody (bez takiego łatania i nawet są bez izolacji połączeń)
    - ta płytka też wygląda fatalnie (ciekawe czy to działa)
REKLAMA