logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czasami problem z pamięcią, różne komunikaty o braku

Brivido 07 Maj 2023 17:42 222 2
REKLAMA
  • #1 20570960
    Brivido
    Poziom 34  
    Ocena: 427
    Hej, bywa czasami u mnie tak, że Opera przykładowo po otwarciu nieaktywnej karty (załadowanej wcześniej) pisze, że zabrakło pamięci czy coś w tym stylu. Najczęściej na facebooku. Czasami przeglądarka zdjęć Windows, ta starsza też zgłasza na niektórych zdjęciach. Klikam dalej, dalej, wszystko działa, a na jakimś zdjęciu (które jest ok) zgłasza taki komunikat jak na screenie, dalsze zdjęcia działają normalnie, i jak klikam wstecz to też niektóre.

Pamięci nie brakuje, na dyskach miejsca również i nie wiem na ile to jest problem programowy czy sprzętowy?

Pamięć 4x8GB DDR4, i7 11700K, Z490 Aorus Elite AC, RX570, HX520, Windows 11

Nie wiem co jeszcze podać, sprawdzić?

Czasami problem z pamięcią, różne komunikaty o braku [/table]
  • REKLAMA
  • #2 20570984
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10435
    Programowy, zapewne oba programy maja jakies limity po ktorych przekroczeniu wyswietla sie dany komunikat. Do przegladania zdjec uzywaj IrfanView, a nie badziewie od MS. Co do przegladarki to zamykaj co jakis czas strone FB to powinno wystarczyc.
  • #3 20571118
    Brivido
    Poziom 34  
    Ocena: 427
    Używam głównie faststone, w przeglądarce pomaga odświeżenie strony, ale może uda się pokonać przyzwyczajenia i przesiąść na inną :)
REKLAMA