logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Darmowe oprogramowanie do nauki pisania bezwzrokowego z grami dla dzieci

sivex 23 Lis 2005 15:39 1671 5
REKLAMA
  • #1 2018619
    sivex
    Poziom 27  
    Ocena: 25
    Czy zna ktos oprogramowanie do pisania bezwzrokowego (najlepiej free).

Chcialem taki programik podsunac synkowi.
    Kiedys mialem okazje spotkac sie z takim oprogramowaniem gdzie oprocz pisania tekstu byly roznego rodzaju gry zrecznosciowe. (przelatywalo coraz wiecej literek ktore trzeba bylo "zestrzelic" naciskajac ja na klawiaturze).
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 2018665
    Yaro126
    Poziom 20  
    Ocena: 43
    Witam!
    Ściągnij "Mistrza Klawiatury" to program właśnie do tego... Pokazany tam jest sposób ułożenia palców na klawiaturze a ćwiczenia polegają na przepisywaniu teksów...
    Pozdrawiam!
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 2018863
    Chillout
    Poziom 17  
    Ocena: 11
    Yaro126 napisał:
    Witam!
    Ściągnij "Mistrza Klawiatury" to program właśnie do tego... Pokazany tam jest sposób ułożenia palców na klawiaturze a ćwiczenia polegają na przepisywaniu teksów...
    Pozdrawiam!
    Nie bądź piratem! Zamiast ściągać "Mistrza Klawiatury" z Internetu, lepiej zainwestuj marne 8,50 zł i kup sobie bieżący numer (4/2005) kwartalnika "Komputer Swiat Niezbędnik" - w aktualnym wydaniu, na płycie CD dołączonej do pisma znajdziesz pełną wersję programu "Mistrz Klawiatury II" (a przy okazji masę innego softu). Warto? No to działaj...
  • REKLAMA
  • #5 2018922
    sivex
    Poziom 27  
    Ocena: 25
    Wlasnie z tego powodu, ze jest takich programikow mnostwo pomyslalem sobie o tym ze moze ktos z forumowiczow podpowie mi który mozna polecic dziecku. On sie mocno interesuje kompami mimo swojego wieku i chcialem zeby taki programik zawieral wiele lekcji/zabaw nie tylko klepanie slów.

pozdr.
  • Pomocny post
    #6 2018974
    sermarek
    Poziom 16  
    Ocena: 33
    Program o którym kolega pisze to "Type" firmy Techland. Jest tam parę gier urozmaicających naukę bezwzrokowego pisania. Niewiem jak jest z tą wersją programu, ja kiedyś używałem progamu "Type99" i dla początkujących się nie nadaje ze względu na duże wymagania. Trzeba było bardzo dużo trenować aby przejść do następnej lekcji. Osobiście polecam Mistrza Klawiatury 2, jest przyjazny dla użytkownika i ładny graficznie. Muszę Ci powiedzieć, że nauka jest żmudna, życzę powodzenia. Marek
REKLAMA