logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Potrzebuję małe urządzenie typu AP Client najlepiej z zasilaniem PoE

XnIcRaM 09 Maj 2023 23:15 555 2
  • #1 20574101
    XnIcRaM
    Poziom 17  
    Ocena: 57
    Mam w domu internet WiFi jednak podtrzebuję podpiąć urządzenie sieciowe kablem, niestety nie mam możliwości poprowadzenia kabla do routera. W miejscu gdzie ma być urządzenie zasięg WiFi jest bardzo dobry.
    Zastanawiałem się nad mikrotikiem cAP LITE, zastanawiam się tylko czy on może pracować jako AP Client?
    Może jest jakieś lepsze rozwiązanie? Idealne było by urządzenie które mogło by pracować jako AP Client i jednocześnie miało 3 lub więcej wyjść z zasilaniem PoE?

Urządzenie jakie potrzebuję podłączyć to IoT mojej własnej konstrukcji, wykorzystuję do zbierania informacji o temperaturze, ciśnieniu itp.
  • #2 20574219
    dontonico
    Poziom 24  
    Ocena: 121
    Większość tanich routerów tplinka ma tryb APC i switch 4 portowy, ale oczywiście bez POE. I to chyba najtańsze rozwiązanie, ale stosuję je od dawna tam gdzie jest mała szansa na ingerencję z zewnątrz, bo włamanie na takiego tplinka to tylko funkcja czasu. Urządzenie z POE będzie drogie i taniej zastosować zasilacz lub switch z POE.
  • Pomocny post
    #3 20574244
    KOCUREK1970
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 5346
    XnIcRaM napisał:
    niestety nie mam możliwości poprowadzenia kabla do routera.

Może zestaw używanych PLC?
    Allegro Numer oferty: 11484614213
    Podepniesz pod LAN, urządzenie ma wifi i to w AC 2,4/5GHz
    Zwłaszcza, że:
    XnIcRaM napisał:
    Urządzenie jakie potrzebuję podłączyć to IoT mojej własnej konstrukcji, wykorzystuję do zbierania informacji o temperaturze, ciśnieniu itp.

Zatem ilość przesyłanych danych to nie są TB w skali miesiąca.
REKLAMA