Z powodu niedziałającego wifi oddałem komputer do serwisu. Komputer wrócił z serwisu z działającym wifi, jednak po dwóch dniach wifi znika i znowu nie działa tak jakby sterowniki nie zostały zainstalowane. Instalowanie sterowników od nowa nie pomaga i wifi nadal nie działa.
Załączniki:
Addition.txt(34.24 KB)
Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
FRST.txt(66.05 KB)
Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
Próbowałeś o ile jest przywrócić system do punktu, kiedy wszystko działało? Możliwe że karta WiFi jest wadliwa. Zobacz jak to wygląda w Menadżer urządzeń, są tam jakieś konflikty odnośnie lat sieciowej?
System Windows zatrzymał to urządzenie z powodu zaraportowanych problemów. (Kod 43)
na Windowsie 10 komputer przestał widzieć WIFI. Po zainstalowaniu od zera Windowsa 11, WIFI działało przez dwa dni, po tym jak podłączyłem do komputera pendrive z kilkoma plikami (być może jest to przypadek, ale dlatego zacząłem podejrzewać jakiegoś wirusa) komputer przestał znów całkowicie widzieć wifi.
Przy próbie aktualizacji sterowników komputer twierdzi, że dla urządzenia są zainstalowane najlepsze sterowniki.
Zrób jeszcze taki myk, z poziomu Menadżer urządzeń usuń sterownik, i włącz skanowanie urządzeń, aby system ponownie zainstalował sterownik. Tu jest też raczej problem sprzętowy, nie z wirusem, może ewentualnie ze sterownikiem. Nie mniej kogo co sprawdzę w razie czego. Ale to dopiero jak będę miał na to chwilę.
Sprawdziłem Ci logi, nic tam niepokojącego w nich nie masz. Sprzątanie. Uruchom "FRST". NA klawiaturze naciśnij jednocześnie "CTRL+Y" .Otworzy się Notatnik, wklej do niego zawartość pod linkiem niżej, skopiuj w całości i wklej:
Fixlist przeznaczona tylko dla autora tematu!
Na klawiaturze naciśnij jednocześnie "CTRL+S". W "FRST uruchom opcję na "Fix / Napraw". Po restarcie systemu pokaż otrzymany plik "fixlog.txt", jest on w tym samym miejscu co program "FRST". Dalej pobierz program "https://sites.google.com/site/twierdzaciemnosci/windows/adwcleaner-instrukcja-uzywania-programu". Przeskanuj nim system i usuń, co znajdzie, pokaż raport z czyszczenia tym programem.
Poniżej masz jeszcze stronę producenta, pobierz z niej sterownik pod Wifi zgodny z systemem i zainstaluj, zobacz, co to da.
Masz kartę WiFi Intel Wireless Lan.
System sam też raportuje z nią problem:
W ADWCleaner wszystko wykonane. Natomiast w FRST chyba coś się nie udało, nie skopiowałeś i nie wkleiłeś zawartości ze strony do notatnika. Program nic nie różnił. Spróbuj raz jeszcze, tylko skopiuj ze strony cały tekst dobrze i wklej.
Powiedz mi czy wykonałeś poradę kolegi i sprawdziłeś WiFi pod Linuxem bootowanego z Penka, czy nośnika optycznego? Co do samej karty WiFi to trzeba by sprawdzić dokładnie, jaki masz jej model, ale to koszt chyba od 20 do 50 zł. Na razie możesz sprawdzić też w domu jakąś kartę WiFi jeszcze w tym lapku pod USB, Wyłączyć w Menadżer Urządzeń wbudowana i przetestować wszystko pod taką kartą. Jest to tez na razie alternatywa, a karta taka też nie jest droga.
Bo wymiana takiej karty WiFi to pikuś, można to samemu zrobić po rozkręceniu laptopa, lub czasem jego tylnej klapki tylko gdzie dysk, RAM.
Sorry, że bez odzewu ale życie. Laptopa oddałem do tego samego serwisanta i twierdzi on że jeden z portów USB wywołuje zwarcie na płycie głównej i chce odłączyć ten port USB. Ok. Zobaczymy
Dzięki dla wszystkich pomocnych i zaangażowanych osób. Od was chłopaki, przelałem 200 zł na podkarpacje hospicjum.
Prosty tip . Przytrzymaj 40s przycisk power , po wzolnieniu go powinien się sam włączyć robiąc w trakcie reset urządzeń w laptopie i przywraca kartę wifi. Niektóre modele zasilaczy muszą być wtedy odpięte inne działają podłączone , nie pamiętam modeli zasilaczy
✨ Użytkownik zgłosił problem z laptopem Asus Tuf F15, w którym WiFi przestało działać po dwóch dniach od naprawy w serwisie. Po zainstalowaniu systemu Windows 11, WiFi działało przez krótki czas, a następnie zniknęło, co sugeruje problemy ze sterownikami lub sprzętem. W Menedżerze urządzeń pojawiły się kody błędów 43 i 10, co wskazuje na problemy z kartą WiFi Intel(R) Wi-Fi 6 AX201. Użytkownik próbował reinstalacji sterowników, przywracania systemu oraz skanowania w poszukiwaniu wirusów, jednak problem nadal występował. Ostatecznie serwis stwierdził, że jeden z portów USB może powodować zwarcie na płycie głównej, co może być przyczyną problemów z WiFi. Użytkownik rozważa wymianę karty WiFi jako ostateczne rozwiązanie. Wygenerowane przez model językowy.