Witam,
Objawy:
- wypompowanie normalne (sprawdzone),
- napełnia wodą jest w zbiorniku (sprawdzone),
- uruchamia program i zmywanie jest realizowane woda w śmigłach (sprawdzone)
- mijają 2 minuty następuje błąd i wypompowanie wody Fb i dioda miga 12 razy (jest bez różnicy jaki -próbowałem również na samym płukaniu i 1 sekcji).
Znalazłem dawne opisy na forum wskazujące na:
- zamknięty kurek dopływu wody - U mnie otwarty
- zawór wlotowy WV1 jest włączony, ale przepływomierz FM wysyła mniej niż 10 impulsów w ciągu 10 sekund, wskaźnik wody WI wyłączony (brak wody) - nie wiem gdzie to jest i jak sprawdzić?
- zatkany przewód doprowadzający wodę - Zbiornik napełnia się więc to nie to
- uszkodzony zawór wlotowy WV1 - nie wiem, który to ale chyba chodzi skoro zbiornik napełniony i zmywanie się zaczyna
- uszkodzony przepływomierz - to może być problem tylko gdzie to jest
Jak widzicie brak mi schematu - ktoś poratuje takowym i podpowie od czego zacząć?
Objawy:
- wypompowanie normalne (sprawdzone),
- napełnia wodą jest w zbiorniku (sprawdzone),
- uruchamia program i zmywanie jest realizowane woda w śmigłach (sprawdzone)
- mijają 2 minuty następuje błąd i wypompowanie wody Fb i dioda miga 12 razy (jest bez różnicy jaki -próbowałem również na samym płukaniu i 1 sekcji).
Znalazłem dawne opisy na forum wskazujące na:
- zamknięty kurek dopływu wody - U mnie otwarty
- zawór wlotowy WV1 jest włączony, ale przepływomierz FM wysyła mniej niż 10 impulsów w ciągu 10 sekund, wskaźnik wody WI wyłączony (brak wody) - nie wiem gdzie to jest i jak sprawdzić?
- zatkany przewód doprowadzający wodę - Zbiornik napełnia się więc to nie to
- uszkodzony zawór wlotowy WV1 - nie wiem, który to ale chyba chodzi skoro zbiornik napełniony i zmywanie się zaczyna
- uszkodzony przepływomierz - to może być problem tylko gdzie to jest
Jak widzicie brak mi schematu - ktoś poratuje takowym i podpowie od czego zacząć?