logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Telbox Na Komórke Przez Bluetooth Na Skype - Ktoś Probował

l007 23 Lis 2005 17:02 1940 4
REKLAMA
  • #1 2018880
    l007
    Poziom 13  
    Ocena: 15
    Witam, mam podłączony telefon stacjonarny przez Telbox-a, i zamiast standardowego mikrofonu i glosniczkow , rozmawiam sobie przez Skypa(i wybieram numery) jak przez normalna linie telefoniczna, i tak sobie pomyslalem ze skoro jest taka przystawka do stacjonarki to moze ktoś slyszal cos zeby to samo zrobic z komorka - tzn polaczyc sie przez bluetooth miedzy kom. a kompem i za pomoca jakiegos programu dzwonic sobie przez skype (mam nokie 6600 - ma kilka servisow na bluetooth ), mam nadzieje ze ktos sie orientuje , więc prosze o odpowiedz i z góry dziekuje, pozdrawiam Karol
  • REKLAMA
  • #2 2023396
    jaco777
    Poziom 24  
    Ocena: 29
    Raczej tak się nie da. Jedyne co mi sie udało to zrobić tak aby zestaw komputer-mikrofon-słuchawki działały jako zestaw słuchawkowy dla komórki, oczywiście poprzez łączność Bluetooth.

To o czym mówisz wymaga odpowiedniego profilu zaimplementowanego w module Bluetooth telefonu komórkowego. Niestety jest to najmniej popularny profil w komórkach i wsadza sie go głównie do specjalnych bram BT. Bramy te umożliwiają rozmowę na zwykłej przewodowej linii telefonicznej za pomocą słuchawki BT, takiej jak używa się do komórek.
  • REKLAMA
  • #3 2129501
    l007
    Poziom 13  
    Witam ,mysle ze sie troszke sie mylisz, tzn moge podac przyklad ze mam palmtopa i sobie na nim instaluje nic innego jak skype, i konfiguruje polaczenie przez bt zeby komp udostepnial net, i chodze sobie normalnie po domku i moge gadac przez palma na skype, ; mysle ze ten palm wscale lepszego bt nie ma , a to jest przyklad ze zeby gadac przez bt z kims z sieci potrzebne jest nic innego jak dobry soft w tym przypadku skype, ; a na kom. bym poszukiwal jakichs 2programikow ktore by sie instalowalo jeden na kompie i 1nakom i przez bluetooth przekazywalyby dzwiek i tyle..; pozdrawiam, Karol
  • REKLAMA
  • #4 2132445
    jaco777
    Poziom 24  
    Ocena: 29
    Masz rację, można powiedzieć iż troszkę się pomyliłem. To co napisałem bardziej tyczy się telefonów komórkowych opartych na flashu, a w przypadku telefonów z Symbian itp. może być tak jak piszesz. Niestety z Symbianem mam baaardzo mało doświadczenia więc więcej nie pomogę. Próby i jeszcze raz próby, może coś wyjdzie.

PS A czy to co teraz opisałeś to nie to co chciałeś właśnie osiągnąć czy się nie zrozumieliśmy?
  • #5 2141390
    l007
    Poziom 13  
    A no własnie nie do konca bo chcialbym móc dzwonic z telefonu czyli za pomoca klawiatury numerycznej i cobie rozmawiac przez sluchawke tak jak przez zwykly telefon (czyli tak jak przez TelBoxa), a nie ze lacze palma z kompem i gadam na glosnomowiacym, ewentualnie przez sluchawki, przez telefon lepiej a z reszta moglbym w ten sposob w pracy sie laczyc z kompem z firmy i by wygladalo ze gadam przez skoje kom a tymczasem bym nabijal na konto skype firmy :) - a jakby too wygladalo jakbym tak z palmem chodzil - trzeba kombinowac w zyciu, pozdrawiam Karol
REKLAMA