Witam,
chcę hostować ze swojego komputera z telefonu camerę srt na obs-studio poza domem.
Wyłączam na telefonie wifi i uruchamiam transmisje danych to nie może się połączyć przez obs-studio
Aplikacja: Larix Broadcaster
Załączam screen konfiguracji
192.168 to adres lokalny w twojej sieci i tu pewnie Ci działa.
Aby Ci działało bez wifi po za siecią lokalną musisz zmienić konfigurację i wpisać Twoje zewnętrze ip - czyli ip jakie ma modem.
Do tego potrzebne jest publiczne IP którego pewnie nie posiadasz.
Dokładnie, z tym, że Vectra ma lokalizacje, gdzie mają IP publiczne a mają lokalizacje tylko z prywatnym IP.
Jedyny sposób by to sprawdzić, to logujesz się na swój modemorouter (w panelu klienta na www) i przełączasz Technicolora w tryb pracy MODEM/bridge.
Po restarcie, na tej stronie sprawdzasz przyznane IP:
https://whatismyipaddress.com/pl/moj-ip Jeśli to IP jest na modemie publiczne, kupujesz własny router by podzielić internet dalej.
Tryb modemu powoduje, że nie działa wifi i nie da się podłączyć pod modem więcej niż tylko 1 urządzenie do internetu.
Miej też na uwadze, że w tym przypadku istotny jest UPLOAD!
Moja Ukochana Żono Agniesiu (pro memoriam 25 04 1974 - 19 06 2022) Kocham Cię i tęsknię.
Moja Ukochana Siostro Justynko (pro memoriam 25 02 1974 - 16 01 2025) Kocham Cię i tęsknię.
@Rdk1213 To nie ma znaczenia.
By przekierować port, musisz spełnić jednocześnie 2 rzeczy:
- mieć publiczne IP na WAN w Technicolor
- mieć fizyczny dostęp do ustawień modemroutera.
Moja Ukochana Żono Agniesiu (pro memoriam 25 04 1974 - 19 06 2022) Kocham Cię i tęsknię.
Moja Ukochana Siostro Justynko (pro memoriam 25 02 1974 - 16 01 2025) Kocham Cię i tęsknię.
No to teraz modem Vectry w tryb pracy bridge/most i podpinasz dodatkowo własny router - to może (nie musi) dać Ci publiczne dynamiczne IP i wtedy porty przekierujesz.
Użytkownik ma problem z przekierowaniem portów na modemie Technicolor CGA4236TCH1 od Vectry, aby hostować transmisję z aplikacji Larix Broadcaster. Wskazano, że do działania poza lokalną siecią konieczne jest posiadanie publicznego adresu IP. Użytkownik musi zalogować się do panelu modemu, przełączyć go w tryb mostu (bridge) oraz sprawdzić, czy adres IP WAN jest zgodny z publicznym adresem IP. W przypadku braku zgodności, przekierowanie portów nie będzie możliwe. Użytkownik rozważa również użycie własnego routera po przełączeniu modemu w tryb mostu. Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.