logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Mercedes E250 2014 2.1 - Trudności z odpalaniem silnika, rozrusznik, akumulator, zimny/ciepły silnik

damiankozubal 16 Maj 2023 17:18 834 6
  • #1 20582697
    damiankozubal
    Poziom 5  
    Witam. Mam problem z odpalaniam silnika. Po przekreceniu kluczyka rozrusznik reaguje lecz coś go rozłącza zanim odpowiednio zakreci. Po czym po 3 lub czterech próbach odpala. Dzieje sie tak na zimnym jak i na ciepłym silniku. Zdarza sie ze odpala bez problemu za kazdym razem. Akumulator nowy, nie pokazuje żadnych błędów. Od czego zacząć
    https://youtube.com/shorts/zDpy2CcuLDU?feature=share
  • #2 20582716
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #3 20608577
    damiankozubal
    Poziom 5  
    Dzieje sie tak tylko przy paleniu z kluczyka,system start stop zapala za kazdym razem bez problemu podejrzewam ze może stacyjka
  • #4 20608933
    Gerri
    Spec od Mercedesów
    Ocena: 3624
    Cześć
    damiankozubal napisał:
    Mercedes E250

Jesteś nowy, tak więc na początek:
    Tak z ciekawości wbiłem w Gugla twoje "Mercedes E250". No i co widzimy?
    Mercedes E250 2014 2.1 - Trudności z odpalaniem silnika, rozrusznik, akumulator, zimny/ciepły silnik
    Jest model 212, jest model 213, dwudrzwiowe 207, jest nawet poczciwe 124 które też było robione jako E-klasa.
    Aktualnie mamy SZÓSTĄ generację E-klasy, a tobie się nie chciało podać ani modelu, ani choćby rocznika, nawet czy to diesel czy benzyna. NIC. Bo po co? Niech się pomęczą. Uprzedzając twoje: "przecież na filmie są liczniki, można sobie dopowiedzieć". Może ktoś nie zna na tyle liczników każdego modelu?. Czy to jest nasza rola zgadywać? To twój obowiązek przy zadawaniu pytania dokładnie określić, CO TO ZA POJAZD.
  • #5 20609112
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #6 20610189
    damiankozubal
    Poziom 5  
    Model W 212 po liftingu 2014 rok. Posiada łopatki do zmiany biegow przy kierownicy z tego co wiem stacyjka jest juz bez rygla. Chcialem dorobic kluczyk bo mam tylko jeden i pytalem u paru gości to powiedzieluli ze w tym modelu juz tylko w serwisie mercedesa. Nie podalem dokladnie modelu bo myślałem ze to częsta awaria i ktos przerabiał temat ale jak widać sie myliłem. Komputer nie pokazuje zadnych błędów.
  • #7 20632995
    damiankozubal
    Poziom 5  
    Problem rozwiazany. Winna okazała sie stacyjka. Wystarczyło wyczyścić i problem zniknął. Dzięki za pomoc.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z odpalaniem silnika w Mercedesie E250 z 2014 roku, gdzie rozrusznik reaguje, ale nie uruchamia silnika. Po kilku próbach silnik odpala, a problem występuje zarówno na zimnym, jak i ciepłym silniku. Akumulator jest nowy, a komputer nie pokazuje błędów. W odpowiedziach zasugerowano, że przyczyną może być uszkodzony przekaźnik rozrusznika lub stacyjka. Po dalszej diagnostyce użytkownik ustalił, że problemem była stacyjka, którą wystarczyło wyczyścić, co rozwiązało problem.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA