logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Xiaomi red mi 9 pro Problem z ładowaniem. Murgający wyśwetlacz w telefonie

ztable79 19 Maj 2023 16:48 987 7
  • #1 20586992
    ztable79
    Poziom 3  
    Ocena: 1
    Witam serdecznie wszystkich
    Mój problem dotyczy się popularnego telefonu Marki Xiomi model 9 note pro, jakiś czas temu postanowiłem że zrobię mu renowację wyświetlacza ponieważ uległ on uszkodzeniu i nie nadawał się do użycia. Ok Zamówiłem identyczny wyświetlacz. wymieniłem podłączyłem i lipton jak mawia polskie przysłowie ' Operacja jest w toku a ja jestem w szlafroku " No więc zacząłem czytać na ten temat. Pierwsze co sprawdziłem to gniazdo ładowania kazali przeczyścić drewnianą wykałaczką , niestety nie pomogło. Namysł przyszło mi podłączenie go do laptopa / komputera stacjonarnego - pomyślałem że może jak podłącze go to przynajmniej się dowiem czy zachodzi jakaś reakcja czy go komputer wykryje. Ku mojemu zdziwieniu reakcja nastąpiła czyli jak podłącze go do laptopa tudzież stacjonarki to jak by odżył natomiast jak podłączam go pod samą ładowarkę do gniazdka jest niestety dead. No więc pytanie do was co może być przyczyną ? Uszkodzona płyta główna ? No ale jak by płyta główna była uszkodzona to by telefon nie wstał. A tak na bodźce po podłączeniu w laptopie reaguje. Może skurczybykiem jest tutaj bateria która ma swoje lata jest przeładowana i po prostu robi sobie ze mnie jaja ? Jeszcze podsyłam Dla was zdjęcia płyty głównej oraz baterii i może ktoś się spotkał z takim podobnym problemem było by super

Bo teraz inwestowanie w płytę główną to raczej koszt połowę telefonu to raczej się nie opłaca chyba że uda się znaleźć jakiś na części i za pół darmo ktoś by ewentualnie sprzedał natomiast jeśli to sama bateria to jeszcze można przymknąć oko wszystkim z góry dziękuje oczywiście ze pomocne odpowiedzi :)

Dopisek po zrobieniu zdjęcia jeszcze zauważyłem uraz w układzie jeśli ktoś wie co to za układ proszę Xiaomi red mi 9 pro Problem z ładowaniem. Murgający wyśwetlacz w telefonie Xiaomi red mi 9 pro Problem z ładowaniem. Murgający wyśwetlacz w telefonie Xiaomi red mi 9 pro Problem z ładowaniem. Murgający wyśwetlacz w telefonie Xiaomi red mi 9 pro Problem z ładowaniem. Murgający wyśwetlacz w telefonie Xiaomi red mi 9 pro Problem z ładowaniem. Murgający wyśwetlacz w telefonie Xiaomi red mi 9 pro Problem z ładowaniem. Murgający wyśwetlacz w telefonie Xiaomi red mi 9 pro Problem z ładowaniem. Murgający wyśwetlacz w telefonie Xiaomi red mi 9 pro Problem z ładowaniem. Murgający wyśwetlacz w telefonie Xiaomi red mi 9 pro Problem z ładowaniem. Murgający wyśwetlacz w telefonie
  • #2 20587183
    FranekDolas
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 69
    Masz baterię nadającą się do wymiany, prawdopodobnie również taśmę łączącą dolną płytkę z płytą główną.
  • #4 20587443
    FranekDolas
    W Xiaomi stawiał bym raczej na złącze na taśmie niż gniazdo na płycie. Chyba, że serwisant uszkodził nieumiejętnie wpinając taśmę. Poza tym spuchnięta bateria potrafi uszkodzić taśmę.
  • #5 20587452
    winmap
    Poziom 38  
    Ocena: 754
    Używana płyta to nie cena z kosmosu tak nawiasem. 👍
  • #6 20587703
    blahfff
    Poziom 42  
    Ocena: 1302
    FranekDolas napisał:
    W Xiaomi stawiał bym raczej na złącze na taśmie niż gniazdo na płycie. Chyba, że serwisant uszkodził nieumiejętnie wpinając taśmę.

Popatrz na zdjecia. Gniazdo po prawej stronie jest uszkodzone, wlasnie to w ktore wpina sie tasma ktora laczy dolna plytke z plyta.
  • #7 20587784
    ztable79
    Poziom 3  
    Ocena: 1
    >>20587452
    Ok to w takim razie może podlinkujesz ;) ? używaną w dobrym stanie ? Byłbym wdzięczny :)
  • #8 20587817
    FranekDolas
    No faktycznie, czyli serwisant dopomógł. Wymiana złącza i już.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problem z ładowaniem telefonu Xiaomi Redmi Note 9 Pro po wymianie wyświetlacza. Po podłączeniu do laptopa telefon wykazuje reakcję, natomiast nie ładuje się z gniazdka. Użytkownicy sugerują, że przyczyną mogą być uszkodzenia baterii, taśmy łączącej dolną płytkę z płytą główną lub gniazda FPC na płycie głównej. Wskazują również na możliwość uszkodzenia przez serwisanta podczas wymiany. Użytkownik prosi o link do używanej płyty głównej w dobrym stanie.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA