logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung Galaxy A42 5G - Ustawianie indywidualnych dźwięków powiadomień oraz problem z o2.pl email

aconatic 19 Maj 2023 20:51 297 2
REKLAMA
  • #1 20587335
    aconatic
    Poziom 12  
    Ocena: 81
    Witam.
    Ostatnio popsuł mi się smartfon i na biegu kupiłem coś budżetowego, padło na Galaxy A42 5G.
    Od rana ustawiam, konfiguruje, jakoś idzie.
    Problem jaki mam największy to z dźwiękami powiadomień, jeden dźwięk dla wszystkich aplikacji czy to sms, czy aplikacja bankowa itd.
    Największy problem mam zaś z aplikacja e-mail dla poczty o2.pl w momencie nadejścia wiadomości, gdy siedzę w pomieszczeniu pełnym ciszy, jest słyszalny dźwięk jak by szpilka dotknąć wyświetlacza telefonu, wszystkie ustawienia przejrzałem wszystko niby dobrze , a jednak dźwięku powiadomienia e-mail w żaden sposób nie mogę uzyskać byle jakiego słyszalnego.
    Jakieś pomysły? rady?
    Telefon po hard resecie itd. Po wszystkich możliwych aktualizacjach…
    Bardzo proszę oszczędzić sobie porady podstawowe typu sprawdź głośność powiadomień, albo ustaw dla jakich e-maili maja się pojawiać dźwięki, nie jestem w temacie zupełnie ciemny i przez kilka godzin nad tym siedzę.
  • REKLAMA
  • #2 20587457
    winmap
    Poziom 38  
    Ocena: 747
    To jest ma się rozumieć aplikacja O2 poczty? Proponuję odinstalowac i zainstalować ponownie ze zwróceniem szczególnej uwagi na nadanie wszystkich uprawnień. A druga sprawa. Niestety już tak jest że dźwięk ogólny jest do powiadomień. Chyba że aplikacja jest bardziej rozbudowana typu Messenger. Proponuję zmienić ogólny dźwięk powiadomień na inny i sprawdzić czy dalej tak stuka ciszą jak ponowna instalacja nie pomoże.
  • #3 20587466
    aconatic
    Poziom 12  
    Ocena: 81
    No kolego pomogłesś, była to satndardowa aplikacja z Samsunga, po zainstalowaniu aplikacji z o2.pl dźwięki są takie wszystkie jak w przypadku innych powiadomień, ale zawsze to jakiś dźwięk. Dziękuje za pomoc.
REKLAMA