logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Yamaha Pianocraft MCR-E410 - Odtwarzacz nie wyłącza się automatycznie

xemorphc 20 Maj 2023 10:01 1104 4
REKLAMA
  • #1 20587694
    xemorphc
    Poziom 3  
    Kupiłem dwusegmentowy zestaw Yamaha Pianocraft MCR-E410 składający się z amplitunera RX-E410 oraz odtwarzacza płyt CDX-E410.
    Oba elementy podłączone są do listwy zasilającej.
    Dodatkowo segmenty połączyłem ze sobą kablem sygnałowym jack-jack w celu współpracy ze sobą (wejścia zaznaczone czerwoną linią na zdjęciu).
    Podczas włączania amplitunera czy to ręcznie czy z pilota, automatycznie uruchamia się także odtwarzacz płyt CDX-E410.
    Jednak gdy wyłączam amplituner, odtwarzacz cd pozostaje nadal włączony i muszę go wyłączać ręcznie włącznikiem.
    Od znajomego, który posiadał podobny zestaw Yamahy (model E810) dowiedziałem się, że dwa segmenty czyli amplituner jak i odtwarzacz płyt powinny się równocześnie włączać jak też wyłączać.
    Co może być przyczyną, że wyłączając amplituner odtwarzacz płyt nie wyłącza się?
    Załączniki:
    • Yamaha Pianocraft MCR-E410 - Odtwarzacz nie wyłącza się automatycznie Yamaha.jpg (503.85 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 20587783
    gps79
    Poziom 37  
    Ocena: 792
    Sprawdziłbym najpierw, co się dzieje na liniach komunikacji pomiędzy wzmacniaczem, a CD. Komunikacja opisana jest w instrukcji serwisowej CD.
    Załączniki:
    • Yamaha CDX-E410 Service Manual.pdf (2.63 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 20587893
    M.R-V4
    Poziom 24  
    Ocena: 160
    A próbowałeś podłączyć odtwarzacz do wyjścia oznaczonego "AC OUTLETS"?
    Yamaha Pianocraft MCR-E410 - Odtwarzacz nie wyłącza się automatycznie
  • REKLAMA
  • #4 20588347
    xemorphc
    Poziom 3  
    Bingo! Zadziałało!
    ...
    To jakiś żart? Z miesiąc temu podłączałem pod jedno z tych gniazd i uwierz mi na słowo, że nie działało. Piszę serio!
    Teraz, gdy zadałeś pytanie ponownie podłączyłem odtwarzacz cd pod tylne gniazdo i wyłączył się on razem z amplitunerem. Nie wiem co mogło być przyczyną, że wcześniej to nie działało?
    Bardzo Ci dziękuję! :)
  • #5 20596585
    xemorphc
    Poziom 3  
    Dziękuję, ponowne podłączenie pod tylne gniazdo sieciowe rozwiązało problem - temat do zamknięcia.
REKLAMA