logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wzmocnienie sygnału alarmu urządzenia kontrolującego

Tomasz42SE 20 Maj 2023 12:05 261 3
  • #1 20587822
    Tomasz42SE
    Poziom 2  
    Witam. Praca, która wykonuje bez wchodzenia w szczegóły polega na reagowaniu gdy otrzymam alert, jest to jednokrotne „biipp” na urządzeniu kontrolnym. Czasem jednak nic nie dzieje się przez godzinę, lub nawet cała noc. Pytanie moje, co mógłbym kupić/zainstalować by urządzenie to reagowało na alarmy i dzwoniło/pikało aż do momentu wyłączenia. Bym mógł np zdrzemać się lub iść na balkon i w chwili gdy mam alarm nie obawiać się ze nie usłyszę lub przespie ten sygnał bo urządzenie o które pytam przechwyci ten krótki alarm i będzie pikalo aż do skutku. Mam nadzieje ze jasno się wyraziłem :). Dziekuje z góry za podpowiedzi :)
  • #2 20587870
    JacekCz
    Poziom 42  
    Ocena: 1460
    Być może jak podasz typ ktoś podpowie roziwazanie
  • #3 20587883
    78db78
    Poziom 43  
    Ocena: 3188
    Dajesz przekaźnik który sam przez swoje styki się podtrzyma albo tyrystor który przejdzie w stan przewodzenia do czasu spadku napięcia lub wyłączenia Ale potrzeba coś więcej o urządzeniu. Albo montujesz przełącznik akustyczny.
    https://nowyelektronik.pl/index.php?id_product=11850&controller=product
  • #4 20588074
    Tomasz42SE
    Poziom 2  
    >>20587870
    Urządzenie to PC który „czuwa” nad instalacjami . Jeśli wykryje jakiś błąd to sygnalizuje to w postaci krótkiego sygnału „biiip”. Wtedy muszę sprawdzić co się dzieje. Chodzi mi o coś co jak „usłyszy” ten sygnał dźwiękowy to będzie mi sygnalizować nieprzerwanie aż do wyłączenia. Ten sygnał z PC jest krótki i niezbyt głośny, dlatego obawiam się ze może mnie nie obudzić lub nie usłyszę jak będę na balkonie.

Dodano po 16 [minuty]:

>>20587870
    Urządzenie to PC który „czuwa” nad instalacjami . Jeśli wykryje jakiś błąd to sygnalizuje to w postaci krótkiego sygnału „biiip”. Wtedy muszę sprawdzić co się dzieje. Chodzi mi o coś co jak „usłyszy” ten sygnał dźwiękowy to będzie mi sygnalizować nieprzerwanie aż do wyłączenia. Ten sygnał z PC jest krótki i niezbyt głośny, dlatego obawiam się ze może mnie nie obudzić lub nie usłyszę jak będę na balkonie.
REKLAMA