logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Xiaomi Mi Stick TV przestał działać - brak reakcji, próby resetu bezskuteczne, pomoc w naprawie

sabinaczernik5 20 Maj 2023 23:21 7389 7
REKLAMA
  • #1 20588609
    sabinaczernik5
    Poziom 2  
    Mam taki problem po nocy nagle przestała działać stick , dioda się świeci ale nie ma żadnej reakcji po prostu nie nie włącza. Próbowałam zrobić reset , wyjmowałam z zasilania , próbowałam nawet na innym telewizorze totalny brak reakcji .
    Da się to jakoś naprawić czy będę musiała kupić nowy bo na ten już niestety nie mam gwarancji :/
  • REKLAMA
  • #2 20588720
    sokar78
    Poziom 28  
    Ocena: 139
    Przy cenie nowego ok 200zł, moim zdaniem w legalnie działającym serwisie naprawa nieopłacalna, chyba że jakiś elektronik w domu będzie w stanie to naprawić do 100zł.
  • REKLAMA
  • #3 20588768
    Aress124
    Poziom 28  
    Ocena: 214
    Spróbuj podmienić zasilacz razem z przewodem
  • REKLAMA
  • #4 20670790
    mbwierzbicki
    Poziom 5  
    Ocena: 2
    Podbijam temat, czy komus udalo sie uruchomic stick w takiej sytuacji ? Ja mam niecaly rok, szukam gwarancji ale po nocy po prostu dioda sie nie swieci, na nic nie reaguje :/ inny zasilacz nic nie daje
  • REKLAMA
  • #5 20670793
    sabinaczernik5
    Poziom 2  
    Niestety nie udało mi się nic z tym zrobić , kupiłam teraz boxa może będzie bardziej żywotny
  • #6 20670917
    mbwierzbicki
    Poziom 5  
    Ocena: 2
    Ok, dziekuje za odpowiedz, pozdrawiam
  • #7 21742308
    sharpshuter
    Poziom 13  
    Ocena: 15
    >>20588609

Stick podłączony do TV -> odłączyć zasilanie sticka -> przytrzymać na pilocie przycisk back (strzałka skierowana w lewo) i OK (czyli środkowe kółko) -> podłączyć do prądu sticka.

U mnie ożył.
  • #8 21881172
    kkw
    Poziom 11  
    Mój stick uceglił się w trakcie aktualizacji systemu. Pod koniec procesu wyskoczył komunikat, że zabrakło miejsca. Od tamtej pory w ogóle się nie uruchamia - wpada w pętlę resetów przy ekranie początkowym. Kombinacja "pilotowa" nie działa. Czy są w ogóle jakieś oferty naprawy tego (Warszawa), czy lepiej wyrzucić do śmieci?
    Trochę mi szkoda, bo samo urządzenie działało.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Dyskusja dotyczy awarii Xiaomi Mi Stick TV, który po nocy przestał reagować mimo świecącej diody LED; próby resetu, odłączenia zasilania i podłączenia do innego telewizora nie przyniosły efektu. W odpowiedziach sugerowano sprawdzenie i podmianę zasilacza wraz z przewodem oraz ocenę opłacalności naprawy w serwisie, ponieważ koszt nowego urządzenia jest niski. Pojawiła się też skuteczna procedura przywrócenia działania: odłączyć zasilanie sticka, przytrzymać na pilocie przyciski Back i OK, a następnie ponownie podłączyć zasilanie. W późniejszym wątku opisano również przypadek uceglenia urządzenia podczas aktualizacji systemu, z pętlą resetów i brakiem reakcji na kombinację pilotową.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA