logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zasilanie kamery zewnętrznej TP-Link TAPO C310: Zastosowanie zasilacza 230V-12V zamiast 9V

krzysiek1987b 24 Maj 2023 18:36 4098 6
REKLAMA
  • #1 20593067
    krzysiek1987b
    Poziom 9  
    Ocena: 4
    Witam mam kamerkę zewnetrzna tp-link tapoc310 zasilacz w zestawie 9V chciałbym ją podłączyć zasilaczem zewnetrzym 230v->9v ale jak tak oglądam zasilacze wszystkie są na 12V. Czy można o jakoś podłączyć? Z góry dziękuję za jakieś podpowiedzi
  • REKLAMA
  • #2 20593074
    kokapetyl
    Poziom 43  
    Ocena: 2099
    krzysiek1987b napisał:
    kamerkę zewnetrzna tp-link tapoc310 zasilacz w zestawie 9V chciałbym ją podłączyć zasilaczem zewnetrzym 230v->9v

W zestawie masz już zasilacz (odpowiedni do tego) po co kombinujesz z innym zasilaczem?
  • REKLAMA
  • #3 20593135
    gkwiatkowski
    Specjalista - CCTV i Alarmy Stacjonarne
    Ocena: 1227
    Są przecież dostępne różne zasilacze na 9V napięcia stałego. Lepsze i gorsze.
  • REKLAMA
  • #4 20593224
    krzysiek1987b
    Poziom 9  
    >>20593074
    Ponieważ nie mam gniazdka na zewnątrz, mam tylko zasilanie lampy i od niej chciałem pociągnąć zasilanie do kamery zasilaczem zewnętrznym

Dodano po 2 [minuty]:

gkwiatkowski napisał:
    Są przecież dostępne różne zasilacze na 9V napięcia stałego. Lepsze i gorsze.
    podaj jakiegoś linka ? Do zasilacza zewnętrznego bo ja nie mogę nic znaleźć nic takiego

Dodano po 40 [sekundy]:

kokapetyl napisał:
    krzysiek1987b napisał:
    kamerkę zewnetrzna tp-link tapoc310 zasilacz w zestawie 9V chciałbym ją podłączyć zasilaczem zewnetrzym 230v->9v

W zestawie masz już zasilacz (odpowiedni do tego) po co kombinujesz z innym zasilaczem?

Ponieważ nie mam gniazdka na zewnątrz, mam tylko zasilanie lampy i od niej chciałem pociągnąć zasilanie do kamery zasilaczem zewnętrznym
  • REKLAMA
  • #5 20593316
    gkwiatkowski
    Specjalista - CCTV i Alarmy Stacjonarne
    Ocena: 1227
    Zasilacz zewnętrzny w znaczeniu zasilacz hermetyczny. To będzie rzeczywiście problem ze znalezieniem, albo cena będzie wysoka.
  • #6 20593324
    krzysiek1987b
    Poziom 9  
    gkwiatkowski napisał:
    Zasilacz zewnętrzny w znaczeniu zasilacz hermetyczny. To będzie rzeczywiście problem ze znalezieniem, albo cena będzie wysoka.

No i właśnie z tym jest problem. Mam zasilacz hermetyczny ale 12V ale się boję że jak podłącze to kamerka padnie
  • #7 21562102
    Ketamina
    Poziom 1  
    Dzień dobry! Czy znalazł Pan rozwiązanie problemu z zasilaniem? Mam teraz podobny i zastanawiam się, jak Pan to ogarnął.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik posiada zewnętrzną kamerę TP-Link TAPO C310 z oryginalnym zasilaczem 9V i chce zasilić ją z zasilacza hermetycznego 230V->12V, ponieważ nie ma gniazdka na zewnątrz, a jedynie zasilanie lampy. Pojawiły się obawy, czy podłączenie zasilacza 12V zamiast 9V nie uszkodzi kamery. W odpowiedziach zwrócono uwagę, że w zestawie jest już odpowiedni zasilacz 9V, a zasilacze 9V DC są dostępne na rynku, choć zasilacze hermetyczne 9V mogą być trudne do znalezienia lub kosztowne. Problemem pozostaje znalezienie odpowiedniego, hermetycznego zasilacza 9V do użytku zewnętrznego, który można podłączyć do istniejącego zasilania lampy. Jeden z uczestników zapytał później, czy problem został rozwiązany, co wskazuje na brak jednoznacznej odpowiedzi w dyskusji.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA