logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Becker DTM - Hyundai / BE7918 - Problem z wpisaniem kodu - kod znany

HappyMum 25 Maj 2023 23:24 1245 7
REKLAMA
  • #1 20594673
    HappyMum
    Poziom 2  
    Becker DTM - Hyundai / BE7918 - Problem z wpisaniem kodu - kod znany

Witam. Mam problem z radiem beckera. Mam kod, jednak wciskając przyciski nie pojawiają się wprowadzane cyferki. Reset przyciskami 1+3+TP działa, natomiast to nic nie zmienia. Nadal mruga napis enter code number i nie można wprowadzić kodu. Proszę o pomoc. Widziałam na elektrodzie podobny post, jednak Pan, który go napisał logował się w 2016r. a jego odpowiedź jest niesatysfakcjonująca. Ratujcie.
  • REKLAMA
  • #2 20599699
    sSmall
    Poziom 21  
    Ocena: 81
    Witam. Spróbuj przyciskiem który jest odpowiedzialny za zatwierdzenie kodu.
  • REKLAMA
  • #3 20600291
    HappyMum
    Poziom 2  
    a który przycisk ma zatwierdzić kod i w jakim momencie go wcisnąć?
  • #4 20600307
    sSmall
    Poziom 21  
    Gałka z prawej strony o ile dobrze pamiętam. Rozumiem że próbujesz wpisać kod w pozycji zapłon.
  • REKLAMA
  • #5 20600397
    HappyMum
    Poziom 2  
    tak, wpisuję kod na zapłonie z zatwierdzaniem przyciskiem 'ok' (gałka prawa) lub bez i nic się nie dzieje a ekran wyświetla to samo 'enter code number'.
  • REKLAMA
  • #6 20600514
    JayRo
    Poziom 39  
    Ocena: 970
    Chyba w tym modelu jak i bliźniaczych, kod zatwierdza się automatycznie a radio odblokowuje się po wciśnięciu ostatniej cyferki poprawnego kodu.
    HappyMum napisał:
    Mam kod, jednak wciskając przyciski nie pojawiają się wprowadzane cyferki. Reset przyciskami 1+3+TP działa, natomiast to nic nie zmienia. Nadal mruga napis enter code number i nie można wprowadzić kodu.

Czy dobrze rozumiem że, kiedy wyświetla się napis "enter code number" i kiedy koleżanka próbuje wpisywać kod cyframi od 1 do 6, to nie wyświetlają się cyferki? Na przykład tak jak na tym filmie? https://www.youtube.com/watch?v=AOURd_ttP1Y
  • #7 20600650
    HappyMum
    Poziom 2  
    tak, na filmie wciskane cyferki pojawiają się na ekranie, a u mnie niestety nie chcą się pojawić
  • #8 20612797
    sSmall
    Poziom 21  
    Witam, radio z tematu trafiło do mnie na serwis. Okazuje się że woda, wilgoć ''zjadła'' ścieżki w panelu. Tutaj moje dwa pytanka:

- Czy ktoś z kolegów dysponuje schematem tego radia?
    - Czy ktoś usuwał kod z Beckera aby nie trzeba było go wpisywać po rozłączeniu akumulatora?

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problem z radiem Becker DTM (model BE7918), polegający na niemożności wprowadzenia znanego kodu. Pomimo prób resetowania urządzenia oraz używania przycisku zatwierdzającego, na ekranie nadal wyświetla się komunikat "enter code number". Inni uczestnicy dyskusji sugerują, że w tym modelu kod zatwierdza się automatycznie po wprowadzeniu ostatniej cyfry. Pojawia się również informacja, że radio trafiło do serwisu z powodu uszkodzeń spowodowanych wilgocią, co może wpływać na działanie panelu. Użytkownik poszukuje schematu radia oraz informacji na temat usuwania kodu, aby uniknąć jego ponownego wprowadzania po rozłączeniu akumulatora.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA