logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

BECKER BE 0865 - nie można wprowadzić kodu

Andrzej Ł 20 Paź 2005 10:37 2070 4
REKLAMA
  • #1 1913119
    Andrzej Ł
    Poziom 21  
    Ocena: 106
    Nabyłem takie radyjko Mexico Compact Disc BE 0865,wieloczęściowe,czyli:
    sterownik z odtwarzaczem,tunero-wzmacniacz,małą podłużna puszka blaszana (jakaś przetwornica napięć chyba do CD-mechanizm sony).
    Kod odczytałem,ale nieda się go wprowadzic.Po podłączeniu zasilania odrazu załącza sie i wyświetla CODE.Włącznik sieciowy niedziała,radia nieda sie wyłączyć,niereaguje na klawiaturę,czasami ,gdy naduszę jakis przycisk pamięci stacji radio jakby na chwilę się wyłączyło i załączyło-zgasnie wyświetlacz,przekażnik w puszcze tyknie i znowu pali CODE.
    radio było wczoraj włączone kilka godzin i cały czas CODE,jedynie jak pisałem się krótko zresetuje-czy to jakis błąd radia,czy zablokowane na amen? I jak to jest z LB,bo radio niema EEPROMu tylko Eprom uV i Ram statyczny PCF8571P.Jak on zpisuje i gdzie błedne próby-a może tylko upływa zawsze stały czas do ponownej próby.
    I jeszcze jedno : ze wzmacniacza wychodzi jeszcze jeden brązowy ekranowany przewód z wtykiem DINopodobnym 14 pin w dwóch kręgach-
    zewnętrzny 9 pin niepełne koło i środkowy z 5 pinami pełne koło.
    Czy to do zdalnego sterowania przy kierowniby-czy brakuje jeszcze czegoś?
  • REKLAMA
  • #2 2046811
    Andrzej Ł
    Poziom 21  
    I jak-niema nikogo kto by znał ten sprzet dokładniej?
  • REKLAMA
  • #3 2046852
    djlj24
    Spec od car audio
    Ocena: 1327
    Ja miałem na stole coś podobnego. Miało 3 części - sterownik z mechanizmem, tuner ze wzmacniaczem i wisząca puszka ze sterownika - coś chyba przetwornica. Kodowane to jest (SAFETY napis o tym mówi), kod jest zapisany pod okienkiem. PCF trzyma tylko nastawy bieżące.
  • REKLAMA
  • #4 2048874
    Andrzej Ł
    Poziom 21  
    U mnie też tak wygląda ,zastanawia mnie tylko ten dziwny wtyk z wieloma pinami-czy to do pilota.Kod odczytałem,ale radio się dziwnie zachowuje.gdy naciśnie sie którykolwiek z klawiszy stacji,to przerywa na chwilę-wyłącza przekażnik i załącza,jakby klawiatura panela zle działała.
    a wtedy czas leci od nowa i nic nie wpiszesz-a gdzie on wtedy zapisuje licznik błedów? nobo pcf by się skasował po zdjęciu napiecia- ciekawe ustrojstwo.Miałbyś moze fragment schematu klawiatury?
  • #5 2050251
    djlj24
    Spec od car audio
    Ocena: 1327
    O schemacie do starego Beckera zapomnij. Swoją drogą tak się zachowuje nowszy model bez podłączonej puszki, jakiekolwiek naciśnięcie klawisza powoduje reset.
    Ja miałem takie radio do zrobienia na niewłączanie - uszkodzenie było bardzo proste jak się zna trochę Beckera. U mnie sterownik z drugą częścią był łączony dwoma złączami - dwa kable jeden z jasną drugi z czarną wtyczką (musiałbym przekopać zdjęcia to bym sobie przypomniał co i jak). Zdziwiło mnie to, że mimo wielu lat CD śmigał jak prosto ze sklepu.
REKLAMA