logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung S10 Lite - Zapomniane hasło, hard reset, [PDP] Back-up, setup-wizard

Radson95 26 Maj 2023 11:37 3618 6
REKLAMA
  • #1 20595038
    Radson95
    Poziom 5  
    Ocena: 5
    Witam tak jak w temacie zapomniałem hasła do telefonu i nie mogę zrobić hard resetu [PDP] Back-up : fail setup-wizard [ FINISH ] nawet po podłączeniu telefonu kablem do komputera i tak nie mogę wejść może jest jakiś inny sposób ? nie wiem wyjąć baterie i się zresetuje? :D
  • REKLAMA
  • #2 20602640
    Radson95
    Poziom 5  
    Dobra pany byłem w serwisie i ch*j nie da rady jedynie LCD na części
  • REKLAMA
  • #3 20602723
    blahfff
    Poziom 41  
    Ocena: 1281
    Jesli to nie zadna podrobka to znajdz inny serwis, ew wyslij do kogos bo o ile telefon nie ma zadnego MDMa, to reset na pewno mozna zrobic.
  • #4 20613069
    Radson95
    Poziom 5  
    w innym serwisie powiedzieli to samo
  • REKLAMA
  • #5 20613993
    blahfff
    Poziom 41  
    Ocena: 1281
    Masz jeszcze ten telefon? Jesli tak, to wrzuc zdjecie jak to dokladnie wyglada.
  • #6 20614734
    winmap
    Poziom 38  
    Ocena: 746
    Podejrzewam MDM o ile wszystkie sposoby nie podziały. Pokaż screen jak napisałem kolega wyżej,👍Chyba że w co wątpię trafiłeś na serwisy które nie mają pojęcia. Ale to raczej rzadkość. Mówią wprost że się tym nie zajmują.
  • REKLAMA
  • #7 21719498
    Marcin7dudka
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    >>20595038

Miałem ten sam problem ale udało mi się go rozwiązać.

Na początku nie mogłem bez hasła wyłączyć telefonu ale gdy wyłączyłem telefon trzymając "Volume Down i Power" cały czas się uruchamiał. Dopiero pod podłączoną ładowarką i przy kombinacji przycisków "Volume Down i Power" telefon się wyłączył ale nie chciał wchodzić w Recovery Mode po wciśnięciu "Volume Up i Power". Wtedy podłączyłem komputer i gdy wyświetliło się na wyłączonym telefonie że telefon jest pod gniazdem USB komputera wcisnąłem kombinację "Volume Up i Power". Trzymałem (jak wyświetliła się nazwa telefonu) do czasu aż pojawiło się logo SAMSUNG wtedy puściłem przycisk Power cały czas trzymając przycisk Volume Up i od razu wszedł w Recovery Mode.

Męczyłem się godzinę aż się udało (widocznie telefon musi być pod komputerem żeby wejść w Recovery Mode i trzeba puścić przycisk "Power" jak pojawia się napis SAMSUNG trzymając "Volume Up").

Spróbuj u siebie tego sposobu. Przez godzinę nie mogłem wejść w Recovery Mode miałem informacje Back-up, setup-wizard tak trafiłem na twój założony temat może u ciebie też to zadziała.

Dodano po 8 [minuty]:

>>20614734

Mi się udało bez MDM (ang. mobile device management) – oprogramowanie do zarządzania nad urządzeniami mobilnymi

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zapomniał hasła do telefonu Samsung S10 Lite i nie może wykonać hard resetu ani ominąć setup-wizard, nawet po podłączeniu urządzenia do komputera. Próby serwisowe nie przyniosły efektu, sugerując, że telefon może być zabezpieczony przez MDM (Mobile Device Management), co uniemożliwia reset. Jeden z uczestników dyskusji opisał skuteczną metodę wejścia w tryb Recovery Mode: wyłączenie telefonu przytrzymując jednocześnie przyciski Volume Down i Power podłączonego do ładowarki, a następnie podłączenie do komputera i wciśnięcie Volume Up i Power, zwolnienie Power po pojawieniu się logo Samsung, co pozwala na dostęp do Recovery Mode i wykonanie resetu. Metoda wymaga precyzyjnego wyczucia momentów zwalniania przycisków i obecności komputera podczas procedury.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA