logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung Galaxy S22+ 5G - Odzyskiwanie/zresetowanie hasła do odblokowania wyświetlacza

opaaa 15 Gru 2022 08:22 1296 10
REKLAMA
  • #1 20335246
    opaaa
    Poziom 4  
    Ocena: 32
    I kolejny problem. Tym razem z Galaxy S22+ 5G koleżanka co jakiś czas zmienia hasło do odblokowania wyświetlacza. Tym razem zmieniła w trakcie przyjmowania jakiegoś leku i zapomniała że w ulotce było napisane że lek może powodować problemy z koncentracją :D . Wiem że historia nie jest wiarygodna. Jak mogę jej odzyskać to hasło albo zresetować?
  • REKLAMA
  • #2 20335305
    blahfff
    Poziom 42  
    Ocena: 1294
    opaaa napisał:
    I kolejny problem. Tym razem z Galaxy S22+ 5G koleżanka co jakiś czas zmienia hasło do odblokowania wyświetlacza. Tym razem zmieniła w trakcie przyjmowania jakiegoś leku i zapomniała że w ulotce było napisane że lek może powodować problemy z koncentracją :D . Wiem że historia nie jest wiarygodna. Jak mogę jej odzyskać to hasło albo zresetować?

Zasadniczo reset do ustawien fabrycznych z poziomu recovery, i pominiecie FRP z pomoca konta Google, albo proba zgadniecia hasla.

Mozna jeszcze sprobowac zmienic haslo z poziomu konta Samsunga, o ile takie bylo dodane i zmiany/resetu w ten sposob wlaczona.
  • #3 20335359
    winmap
    Poziom 38  
    Ocena: 749
    blahfff napisał:
    opaaa napisał:

Zasadniczo reset do ustawien fabrycznych z poziomu recovery, i pominiecie FRP z pomoca konta Google, albo proba zgadniecia hasla.

Mozna jeszcze sprobowac zmienic haslo z poziomu konta Samsunga, o ile takie bylo dodane i zmiany/resetu w ten sposob wlaczona.
    .

Po resecie podczas uruchomienia od razu poprosi o konto google i nie uruchomi telefonu. Nie przejdzie pominięcie.. Stosunkowo nowy telefon więc wątpię że jakiś poradnik zadziała. Pewnie serwis zostanie.

Hasło może odzyskać na nr telefonu albo emial pomocniczy jeśli chodzi o konto google. Po resecie można to odblokować przez Google właśnie.
  • REKLAMA
  • #4 20335418
    opaaa
    Poziom 4  
    winmap napisał:
    Hasło może odzyskać na nr telefonu albo emial pomocniczy jeśli chodzi o konto google. Po resecie można to odblokować przez Google właśnie.

Chodzi o hasło do odblokowania telefonu, nie do konta google. Telefon nie jest zabezpieczony np. przez PIN, odcisk palca, tylko przez hasło.
  • REKLAMA
  • #5 20335437
    winmap
    Poziom 38  
    opaaa napisał:
    winmap napisał:

Chodzi o hasło do odblokowania telefonu, nie do konta google. Telefon nie jest zabezpieczony np. przez PIN, odcisk palca, tylko przez hasło.

Po resecie do ustawień fabrycznych można tę blokadę właśnie przez konto google przejść.
  • #6 20342792
    opaaa
    Poziom 4  
    A jak go uruchomić w trybie restartu do ustawień fabrycznych? Nie mogę go wyłączyć bo chce hasło. Bo później to wiem że power i vol+.
  • #7 20342794
    blahfff
    Poziom 42  
    Podlacz do do komputera kablem, trzymaj vol- i power, a jak zgasnie (zrestartuje sie), to od razu vol+ i power zeby wejsc w recovery.
  • #8 20342910
    winmap
    Poziom 38  
    opaaa napisał:
    A jak go uruchomić w trybie restartu do ustawień fabrycznych? Nie mogę go wyłączyć bo chce hasło. Bo później to wiem że power i vol+.

Itak będzie chciał hasło.
  • REKLAMA
  • #9 20344014
    opaaa
    Poziom 4  
    Udało mi się wyłączyć smartfona, następnie wcisnąłem vol+ i power, ale telefon uruchomił się normalne, nie wszedł w tryb recovery. Coś z nim jest nie tak?
  • #11 20344103
    blahfff
    Poziom 42  
    opaaa napisał:
    Udało mi się wyłączyć smartfona, następnie wcisnąłem vol+ i power, ale telefon uruchomił się normalne, nie wszedł w tryb recovery. Coś z nim jest nie tak?

Robiles to z kablem podlaczonym do komputera? Inaczej nie zadziala.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma problem z odblokowaniem wyświetlacza w telefonie Samsung Galaxy S22+ 5G, ponieważ koleżanka zmieniła hasło i zapomniała go. W odpowiedziach sugerowane są różne metody odzyskiwania hasła, w tym reset do ustawień fabrycznych przez tryb recovery, jednak podkreślono, że po resecie telefon wymaga konta Google do odblokowania. Użytkownik pyta, jak uruchomić tryb recovery, co prowadzi do wskazówek dotyczących przycisków do naciśnięcia oraz konieczności podłączenia telefonu do komputera. Wskazówki dotyczące procedury resetowania oraz potencjalnych problemów z wejściem w tryb recovery również zostały omówione.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA