logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Opel Astra H 1.8 - Astra H 1.8 Twintop 2006r problem

ckarolc1999 29 Maj 2023 00:17 267 2
REKLAMA
  • #1 20598119
    ckarolc1999
    Poziom 1  
    Witam mam mały problem z Oplem Astrą H 1.8 benzyna 2006r Twintop
    Samochód delikatnie faluje na obrotach dodatkowo jak się nagrzeje to czasami a nawet bardzo często ma tak że gaśnie podczas jazdy nawet na biegu przy 3 tys obrotów odciną ją momentalnie i jak już zgaśnie i podejmuje próbe odpalenia to rozrusznik kręci tylko przez jedną sekundę i nagle przestaje a silnik nie chce załapać kiedy poczekam jak silnik ostygnie samochód odpala normalnie można go też odpalić na ciepło poprzez wyciągnięcie klemy oddałem go do elektromechanika który podłączył go pod komputer który pokazał błąd sterownika silnika który był sprawdzany i jest dobry dodatkowo polecił mi wymianę cewki i świec ale nie chce wydawać kasy bez sensu bo mam duże wrażenie że to nie jest przyczyna problemu proszę o jakieś wskazówki może ktoś miał podobny przypadek
  • REKLAMA
  • #2 20598176
    piotrekwoj1
    Poziom 43  
    Ocena: 3377
    Kto sprawdzał sterownik że Twierdzisz że jest dobry?
  • #3 20598245
    CameR

Moderator Zabezpieczeń Pojazdów
    Ocena: 3260
    ckarolc1999 napisał:
    podłączył go pod komputer który pokazał błąd sterownika silnika który był sprawdzany i jest dobry

Jaki błąd ? Podaj numer błędu zapisanego w pamięci sterownika ?
    Co znaczy, że sterownik "jest dobry" ? Mechanik otwarł obudowę sterownika ?
    Opel Astra H 1.8 - Astra H 1.8 Twintop 2006r problem
    Konto firmowe:
    ABC KOM
    Barcelońska 77, Katowice, 40-683 | Tel.: 601XXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: https://www.auto-alarm.com.pl
    Pomogłem? Kup mi kawę.
REKLAMA