logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Traktorek MTD Minirider 76 SD - Zniszczony trzpień i łopatki, dobór pozycji i montaż paska

pavelson 29 Maj 2023 21:14 1461 1
REKLAMA
  • #1 20599226
    pavelson
    Poziom 10  
    Ocena: 8
    Mam problem z mechanizmem koszącym w traktorku. Często zrywa pasek. Zauważyłem, że za kołem napinacza jest trzpień oblany plastikiem, który jest mocno zniszczony. Włączając nóż, trzpień przesuwa się i uderza czasami w łopatki znajdujące się nad kołem pasowym od napędu. Jedna łopatka się nawet ułamała. Nie podoba mi się to i zastanawiam się, czy aby na pewno nie zmienił on swojej pozycji? Może powinien znajdować się wyżej, nad metalową ramką koła napędzającego? Może ktoś wie, czy trzpień jest prawidłowo ustawiony? Może jakiś schemat, rysunek? Załączam zdjęcia jak to wygląda. Traktorek MTD Minirider 76 SD - Zniszczony trzpień i łopatki, dobór pozycji i montaż paska
    Traktorek MTD Minirider 76 SD - Zniszczony trzpień i łopatki, dobór pozycji i montaż paska Traktorek MTD Minirider 76 SD - Zniszczony trzpień i łopatki, dobór pozycji i montaż paska Traktorek MTD Minirider 76 SD - Zniszczony trzpień i łopatki, dobór pozycji i montaż paska
    Dodatkowo, jak powinien być poprawnie zamocowany pasek napędzający nóż w tym modelu?
  • REKLAMA
  • #2 20601484
    pavelson
    Poziom 10  
    Ocena: 8
    Problem rozwiązany. Trzpień się wygiął i uderzał w łopatki nad kołem pasowym napędu noża. Młotek, imadło i przywróciłem do pierwotnego stanu. Jeśli znajdę taką część, to kupię nową i wymienię. Pasek założony, kosiarka chodzi :)
REKLAMA