logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

TV Grundig - jak podłączyć video i DVD przez Euro złącze?

xawier 24 Lis 2005 10:10 3472 4
REKLAMA
  • #1 2021072
    xawier
    Poziom 29  
    Ocena: 70
    Witam. Mam mały problem - dla was to pestka - chcę zrobić to dobrze więc was pytam. Rodzice maja TV Grundig wyjście euro. Z euro wychodzą 4xczincz. Podłaczone są do wideo. Kupili niedawno DVD i mam kilka teori jak to podłączyć. Nie wiem która jest najlepsza. Czy są kable z wtyczka euro z wyjsciem 6x czincz, aby podłaczyć video i dvd? Czy podłączyć się do istniejacego euro tam gdzie idzie syglał wideo. Bo uciążliwe jest przełaczanie kabelków.

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 2021132
    maryann
    Poziom 37  
    Ocena: 337
    Masz dwa wyjścia(z sytuacji)-
    I: zrobić to 'jak w książce stoi', a więc wideo przez gniazdo antenowe a DVD przez EURO;
    II: kupic przełącznik wejść EURO/2EURO i go użyć. To drugie jest o tyle gorsze, że aby oglądać DVD magnetowid musi być wyłączony(a niektóre Philipsy pracuiją nawet w STBY) - i odwrotnie: aby oglądać wideo DVD musi być wyłączone. Tudzież rozgałęźnik z przełącznikiem mechanicznym nie jest obsługiwany z pilota i do oglądania trzeba wstać i przełączyć "wajchę".
  • REKLAMA
  • #3 2021236
    xawier
    Poziom 29  
    Dzięki. To już wiem co zrobie chyba to pierwsze, albo wymiana telewizora :D
  • REKLAMA
  • #4 2021278
    maryann
    Poziom 37  
    Ocena: 337
    Kup, żeby miał przynajmnie 3 wejścia dodatkowe(oprócz antenowego...), bo dajmy na to- jeszcze satkę kupisz...
  • #5 2021505
    xawier
    Poziom 29  
    To jest myśl. Moi rodzice nie zmienia tego telewizora bo 28 cali Grundig śmiga. Ale ja noszę się z zamiarem kupienia TV. Myślałem : może plazma, może LCD i chyba będzie raczej 100 Hz, bo tamte telewizory to jak się coś uszkodzi to raczej śliski temat - tak słyszałem. Potrzebuję 32' panorama - może Samsung, Philips,Sony? NIe wiem jaki kupić...
    Poradźcie coś. Cena ok. 2000 - 2500 moge dać.
REKLAMA