logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kosa Stiga SB 40 - gaśnie po dodaniu gazu, wymiana gaźnika nie pomogła - brak paliwa na świecy

suwalakrystian409 11 Cze 2023 20:49 1407 1
REKLAMA
  • #1 20613499
    suwalakrystian409
    Poziom 4  
    Ocena: 1
    Witam sprawa wygląda nastepująco kosa Stiga SB 40 na początku odpalała i pochwli gasła jeśli dodało się gazu to ją dusiło i od razu gasła postanowiłem kupić nowy gaźnik nie orginał ale jest taki sam zamontowałem gaźnik ten nowy uszczelek nie wymieniałem bo były wymieniane w tamtym roku i są dobre.
    Sprubowałem ją odpalić pompowałem paliwo i szarpałem i nic odkręciłem świece i sucha tłok też podlałem paliwa i zakręciłem świece i odpaliła gdy wypaliła paliwo zgasła jeszcze raz spróbowałem tej metody i po odpaleniu na podlanym paliwie i dodaniu gazu tak samo ją dusiło więc założyłem stary gaźnik z nową pompką ,zaworkiem ,membranami i tym takim plastikiem w którym jest zaworek i nic taką samą reakcja z gazem i odpalaniem ze strzykawki.dodam jeszcze że pompuje paliwo normalnie.
    Proszę o pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 20613848
    michalek1988
    Poziom 26  
    Ocena: 181
    Przeanalizuj krok po kroku, czy jakiś wężyk lub filtr nie są zapchane, załamane. Skoro świeca jest sucha, to z jakiegoś powodu paliwo nie dociera do cylindra.
REKLAMA