logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Który edytor plików binarnych jest waszym zdaniem najlepszy?

linuxns 24 Lis 2005 15:52 2858 8
REKLAMA
  • #1 2022002
    linuxns
    Poziom 13  
    Ocena: 4
    Witam
    Który z edytorów jest waszym zdaniem najlepszy do edycji plików BIN i HEX ??? Zajmuje się autoelektroniką i posiadam kilka programów tego typu, ale pytam ponieważ ktoś z Was może mieć coś lepszego ;)
    Moderowany przez elektryk:

Prosze nie zamieszczac na forum plikow ogólnie dostępnych w sieci

• REKLAMA
  • #2 2022517
    pawlo_1
    Poziom 17  
    Ocena: 60
    a co to jest edytor plikow binarnych?
  • #3 2025867
    notset
    Poziom 17  
    Ocena: 5
    Ja uzywam wlasnego ktory wedlug mnie jest najlepszy :) pewnie dlatego ze jak mi czegos brakowalo to sobie sam do niego dopisalem hehe :p

Pozatym kazdy hexedytor jest dobry ktorym da sie chociazby zmienic/dodac/usunac jakies bajty z pliku :)
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #4 2025958
    elektryk
    Poziom 42  
    Ocena: 241
    notset napisał:
    Ja uzywam wlasnego ktory wedlug mnie jest najlepszy :) pewnie dlatego ze jak mi czegos brakowalo to sobie sam do niego dopisalem hehe :p
    Zgadzam się, też tak kiedyś myślałem i tak zrobiłem. A potem zobaczyłem produkty gotowe np HIEW którego do tej pory używam do edycji plików wykonywalnych.
  • REKLAMA
  • #5 2040689
    linuxns
    Poziom 13  
    A masz jakies namiary na HIEW ??? Skąd go można ściągnąć ???
  • REKLAMA
  • #7 2040942
    SACZI
    Poziom 16  
    Ocena: 14
    Trza jeszcze ruski znać :D
  • #8 2044490
    linuxns
    Poziom 13  
    Nie wiem czemu ale jak wszedlem na www.cracklab.ru i chialem go sciagnac to zaden link nie dziala - chyba ze to cos u mnie na kompie nie chodzi ;(

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy wyboru najlepszego edytora plików binarnych (BIN i HEX) do zastosowań w autoelektronice. Uczestnicy wskazują, że podstawową funkcją każdego hexedytora jest możliwość modyfikacji bajtów w pliku. Jeden z użytkowników poleca własny, autorski edytor, dostosowany do indywidualnych potrzeb. Inny uczestnik rekomenduje popularny program HIEW, używany do edycji plików wykonywalnych, jednak pojawiły się problemy z dostępnością do jego pobrania, zwłaszcza z rosyjskich serwerów. Alternatywnie, wskazano HexWorkshop w wersji 4.23, dostępny na oficjalnej stronie, choć jest to oprogramowanie komercyjne. Wskazano również, że wyszukiwarka Google może pomóc w znalezieniu źródeł do pobrania HIEW.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA