7jacek7 - nie jestem arogancki ani nie brak mi kultury, nie przypisuj mi takiego zachowania!
Twierdzisz, że forum schodzi na psy i ja się do tego przyczyniam takim postem.
A ty, czy ty pytając autora jaką ma płytę główną nie zdołowałeś go? Sam napisałeś, że autor nie ma zbyt dużej wiedzy a mimo to zadałeś mu takie pytanie.
Arogancją i brakiem kultury jest to, że powiedziałem autorowi tematu, aby wreszcie się zdecydował na konkretny ruch, by rozwiązać problem - albo kupno oryginalnego zasilacza albo sprzedaż laptopa. I jedno i drugie zakończy temat.
Więc gdzie tu brak kultury i arogancja?!... Uważasz, że autor przeczytawszy mój post bezrefleksyjnie i natychmiast sprzeda laptop?...
Myślę, że nie, że zdecyduje się na poszukanie oryginalnego, sprawnego zasilacza HP w dobrej cenie i możliwością skorzystania z prawa do zwrotu w czasie 14 dni, czyli kupi zasilacz od firmy.
Mając taką gwarancję zwrotu i pewnośc co do zasilacza może sprawdzić czy ów laptop jest sprawny. Jak będzie uszkodzony to kolejny wybór - albo naprawia laptop albo zwraca zasilacz, bo wg niego koszt naprawy jest nieopłacalny.
W podjęciu decyzji pomoże ocena "bebechów" w tej darowiźnie - jaki ma procesor, ile pamięci RAM, jaki dysk... A tego autor nie podał.
To też jest arogancja, brak kultury i empati?... Wg mnie to ekonomia w zarządzaniu finansami
Ale punkt widzenia zależy od miejsca patrzenia...