logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Amica AWN612D - end na wyświetlaczu i wylewanie wody.

bat1 02 Lip 2023 21:46 1482 9
REKLAMA
  • #1 20639572
    bat1
    Poziom 10  
    Ocena: 61
    Witam,
    Pralka Amica AWN612D, pobiera wodę. Za chwilę pobierze 2 razy tak krótko i włącza się end na wyświetlaczu, otwiera drzwiczki i wylewa wodę, może ktoś pomoże, nagrałem film.

Załączniki:
    • 20230702_211944.mp4 (189.79 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 20639577
    bat1
    Poziom 10  
    Wyczytałem w jednym poście że może to być wina silnika, tak jak tam ktoś polecał żeby sprawdzić odpiąłem przewód ochronny od silnika i pralka działa, pod pralką jest woda, noewiem czy leci z jakies rury jutro odkręcę, ale czy muszę wymieniać silnik czy wystarczy znależć miejsce ew. wycieku osuszyć i powinno być ok??
  • REKLAMA
  • #5 20640442
    kecajk49
    Poziom 38  
    Ocena: 883
    Sprawdź wężyk od hydrostatu bo może być uszkodzony, np. przetarty.
    Co do podpowiedzi z silnikiem włącz ją na wirowanie !
  • #6 20640619
    Kenworth 18
    Poziom 43  
    Ocena: 3705
    Zalało silnik napędowy pralki lub po prostu uległ uszkodzeniu.
  • REKLAMA
  • #7 20640689
    bat1
    Poziom 10  
    No więc jest tak, porozkręcałem i wystawiłem pralkę dzisiaj na dwór i ją wysuszyło, wczoraj po odpięciu masy od silnika pralka chodziła bez zastrzeżeń, po 7 godzinach na wietrze i słońcu pralka chodzi normalnie, nie znalazłem przecieku. Dokręciłem tylko opaskę od przewodu gumowego łączącego zbiornik na proszek z bębnem bo tam była luźno dokręcona opaska, na razie dwa szybkie prania i nie ma wycieku.

Zamówiłem elektrozawór bo od jakiegoś czasu po nocy jest woda w bębnie, pewnie popuszcza, wymienię i zobaczymy. Dzięki za sugestie dam znać jak włączę normalny program. Dodam jeszcze że jak wyjąłem pralkę to podłoga była mokra, ale to wczoraj...
  • REKLAMA
  • #8 20641285
    bat1
    Poziom 10  

Witam, wstawiłem pralkę do pomieszczenia, gdzie stała. Wczoraj cały cykl prania przebiegł bez zastrzeżeń. Dzisiaj wstawiłem pranie na cykl 1 godziny, ale po 30 minutach wylała wodę i zakończyła pracę. Przestawiłem na wirowanie i cały cykl przebiegł poprawnie. Czy to, że przerwała cykl, może mieć związek z tym, że w pomieszczeniu może być wilgotno?
  • #10 20645445
    Kenworth 18
    Poziom 43  
    Ocena: 3705
    Prawdopodobnie przebicie na uzwojeniu silnika. Oddać silnik do pomiarów i ewentualnie regeneracji.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z pralką Amica AWN612D, która po pobraniu wody wyświetla komunikat "end", otwiera drzwiczki i wylewa wodę. Po odłączeniu przewodu ochronnego od silnika pralka działała poprawnie, co sugeruje problem z silnikiem lub wyciekiem. Użytkownik zauważył wilgoć pod zbiornikiem napełniania i luźną opaskę przy przewodzie gumowym. Po wysuszeniu pralki na zewnątrz, problem z wyciekiem ustąpił, ale pojawiły się nowe trudności podczas prania. Użytkownicy sugerowali sprawdzenie wężyka od hydrostatu oraz ewentualne uszkodzenie silnika. Użytkownik planuje wymienić elektrozawór, ponieważ zauważył wodę w bębnie po nocy. Problemy z praniem powracają, co może być związane z wilgotnością w pomieszczeniu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA