logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zmywarka Amica ZIM 448E - poszukiwana instrukcja serwisowa, brak wyświetlania informacji na ekranie

lowcasz 12 Lip 2023 19:03 846 1
REKLAMA
  • #1 20651937
    lowcasz
    Poziom 10  
    Cześć wszystkim!

Mógłby ktoś tutaj, lub prywatnie podzielić się instrukcją serwisową do zmywarki Amica ZIM 448E, lub jakąś kopalnią wiedzy w tym temacie, bardzo ciężko jest mi ją znaleźć.

Chodzi o to, że mam zmywarkę, która po włączeniu uruchamia podświetlenie środka zmywarki, również podświetlenie ekranu na czerwono, natomiast nic na nim nie widać, nie wyświetla totalnie żadnej informacji, jest całkiem puste tło.
    Chciałbym sam zdiagnozować problem i jak najmniej błądzić, szukając przewodów i wtyczek.

Z góry dziękuję za pomoc! ;)
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 20651988
    skryn
    Specjalista AGD
    Ocena: 1008
    lowcasz napisał:
    Cześć wszystkim!

Mógłby ktoś tutaj, lub prywatnie podzielić się instrukcją serwisową do zmywarki AMICA ZIM 448E, lub jakąś kopalnią wiedzy w tym temacie, bardzo ciężko jest mi ją znaleźć.

Chodzi o to, że mam zmywarkę, która po włączeniu uruchamia podświetlenie środka zmywarki, również podświetlenie ekranu na czerwono, natomiast nic na nim nie widać, nie wyświetla totalnie żadnej informacji, jest całkiem puste tło.
    Chciałbym sam zdiagnozować problem i jak najmniej błądzić, szukając przewodów i wtyczek.

Z góry dziękuję za pomoc! ;)

Masz farta. Niedawno tego samego szukałem i zaliczyłem ZONKA:
    https://czescizamienne.amica.pl/Product/ProductDetails?prdId=8762203435012067739
    Widocznie Amica pogoniła kota psem Chińczyka (albo odwrotnie) i część się magicznie nagle na stanie znalazła... w magazynie Amica :wink:

Ponad pięć stówek za moduł i panel? Śmiesznie tanio.
    Porównaj inne marki i firmy i zobacz, ile życzą sobie za "pierdnięcie w moduł".
    Ale co tam, ZIM448E, to stary klamot, bo "ja przecież mam najnowszego ajfona"... :)
    A czerwony ekran oznacza, że się panel popsuł, sprzedawany razem w barterze z modułem mocy... :)
    Niezły deal...dla klienta detalicznego.
REKLAMA