logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Instrukcja obsługi bramy Somfy Elixo Optimo 24v RTS w języku polskim lub angielskim

killer_84 15 Lip 2023 09:45 606 4
  • #1 20654930
    killer_84
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    Cześć,

Szukam manualna w języku polskim lub angielskim do bramy Somfy Elixo Optimo 24v RTS.

Na necie znajduje tylko wersję DE, FR, IT, GR, ES,
    Będę wdzięczny za wsparcie dokumentacja.
  • Pomocny post
    #2 20655021
    ta_tar
    Poziom 41  
    Ocena: 2053
    Może być ta?
    Załączniki:
    • Elixo_optimo_24V_RTS.pdf (12.34 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #3 20655273
    killer_84
    Poziom 11  
    Niestety to jest podstawową ulotka informacyjna dotycząca funkcji, trybów pracy. Mi chodzi o bardziej szczegółową, która jest dostępna w wersjach DE, FR itp.
    Załączniki:
    • 2014_manuel_5073271_b_elixo_optimo_24_v_rts_cible_en_bas_original.pdf (4.44 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #4 20658915
    killer_84
    Poziom 11  
    Niestety nie udało mi się namierzyć instrukcji, jednakże zapoznałem się z różnymi wariantami podobnego modelu i mam pytanie do bardziej doświadczonych w temacie.

Mój problem dotyczy trybu self-learning, który kończy się błędem. Po spraowaniu pilota brama uruchamia się, przechodzi dwa cykle otwierania i zamykania (pierwszy kalibracja odległości skrajnych, drugi kalibracja momentu obrotowego silnika) i wyskakuje błąd. Jakby przy samym końcu brama się zatrzymywala, ruszy na kilka mm, sterownik wyda jakiś dźwięk i proces jest zakończony migającym wykrzyknikiem. Dodam, że model ten nie posiada wyłączników krańcowych a zatem kalibracja, jak rozumiem, obrywa się po zliczeniu ilości obrotów wirnika.
    Czy ktoś spotkał się z podobnym problem? W różnych manualach znalazłem informację, że proces auto-nauki należy rozpocząć od bramy częściowo otworzonej i proces rozpocząć od kierunku zamykania. W innych, że od otwierania (zmiana przewodów silnika). W jeszcze innych, że nauka powinna rozpoczać się od bramy całkowicie zamkniętej. Tutaj również efekt nauki zakończony w identycz sposób. Może ktoś będzie w stanie rzucić świeże spojrzenie na te usterkę?
    Silnik działał poprawnie do momentu wyjęcia w celu oczyszczenia mechanizmów, konserwacji.
  • #5 20660022
    killer_84
    Poziom 11  
    Udało się namierzyć instrukcję.
    Zostawiam gdyby komuś była potrzebna.
    Załączniki:
    • 5073274B002_Elixo_Optimo_Install_PL CS RO HU.pdf (22.33 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
REKLAMA