logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Bojler Galmet w kuchni - mała ilość ciepłej wody

Justyna1103 17 Lip 2023 00:58 426 4
REKLAMA
  • #1 20656832
    Justyna1103
    Poziom 3  
    Niedawno wprowadziłam się do mieszkania w którym w kuchni jest bojler Galmet.
    Nie mam pojęcia co źle robię ale gorącej wody starczy mi na opłukanie trzech czterech szklanek.

Proszę o pomoc.
    Bojler Galmet w kuchni - mała ilość ciepłej wody Bojler Galmet w kuchni - mała ilość ciepłej wody Bojler Galmet w kuchni - mała ilość ciepłej wody
  • REKLAMA
  • #2 20656865
    elktrod
    Poziom 41  
    Ocena: 1322
    Przypuszczam, że ktoś Ci zrobił dowcip i zamienił dopływ z odpływem do bojlera, nie widzę też zaworu zwrotnego, a jeżeli nie, to chyba jeden wąż jest zagięty, lub zawór kurkowy wadliwy, wiele tego jak na jeden bojler... Wezwij hydraulika... Lub gdy niedaleko mieszkasz to mogę Ci to zdiagnozować i poprawić... Jak się obudzisz rano to nie pobieraj wody a pomacaj pod bojlerem wężyki i napisz który jest cieplejszy, dla zaspokojenia mojej ciekawości podaj też, który wężyk jest cieplejszy gdy pobierasz te 4 szklanki ciepłej wodę w kuchni, ten z lewej oznaczony czerwoną otoczką czy ten z prawej strony oznaczony niebieską otoczką patrząc na bojler z tej strony co robiłaś zdjęcie? Doprecyzuj też czy po tych 4 szklankach to woda przestaje lecieć czy leci dalej ale zimna? Napisz też czy w kuchni masz sprawny kran i zrób jego zdjęcie... Z tego bojlera masz zasilanie wody ciepłej do łazienki czy nie? Czy w łazience jest wszystko OK?
  • REKLAMA
  • #3 20657120
    Justyna1103
    Poziom 3  

Jestem z Krakowa.
    Za późno zobaczyłam odpowiedź. Na noc wyłączam pokrętłem. Ten bojler obsługuje tylko kran w kuchni. Dokładnie uda mi się opłukać 3-4 szklanki - ciepło-gorącą wodą, a potem leci już zimna.
    Kran jest sprawny.
  • REKLAMA
  • #4 20657395
    elktrod
    Poziom 41  
    Ocena: 1322
    To zaobserwuj to o co prosiłem po dłuższej przerwie w poborze ciepłej wody... np. jutro rano, ale bojler nie wyłączaj na noc, bo gdy go wyłaczasz pokrętłem termostatu to woda nie zdąży się nagrzać, więc skąd ma lecieć ciepła skoro nie zdąży się nagrzać?
  • #5 20658128
    Justyna1103
    Poziom 3  
    Zaczęłam wyłączać na noc, bo nie było różnicy.
    Teraz zostawiłam i sprawdzę rano.
REKLAMA