logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Cadillac SRX 2006 auto nagle gaśnie, dziwne objawy

kamilo-123 26 Lip 2023 23:33 678 1
REKLAMA
  • #1 20669443
    kamilo-123
    Poziom 8  
    Ocena: 6
    Witam. Posiadam od roku Cadillac Srx 1gen 06r 3.6v6 od początku mam problem z tym autem a mianowicie czasem auto podczas jazdy nagle gaśnie i nie można go uruchomić ponownie, rozrusznik kręci lecz auto nie odpala, czasem jakby delikatnie "zalapywal" jakieś delikatne objawy życia lecz to raczej nie można nazwać praca silnika. W czasie tej awarii nie działa wyświetlacz tzn komputer pokładowy, rygiel od zamka muszę otwierać ręcznie bo elektronika nie reaguje i tylne halogeny przec. mgielne w klapie swieca samoistnie, w momencie gdy otworzę klape bagażnika i trzasne tzn zamkne to swiatla gasna i auto normalnie odpala i wszystko wraca do normy. Czasem potrzeba trząsnąć kilka razy. Zauważyłem że często pojawia się to w czasie deszczu lecz jeszcze nie jestem pewny czy jest to jakaś reguła. Proszę o poradę odnośnie elektroniki w bagażniku lub na co zwrócić uwagę w poszukiwaniu przyczyny. Myślałem że to wina tylnego zamka, odłączyłem go całkowicie ale problem nadal występuje
  • REKLAMA
  • #2 20669555
    user64
    Poziom 35  
    Ocena: 695
    Połączenie między budą a klapą w pierwszej kolejności sprawdź, harmonijka.
REKLAMA