logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Aplikacja Dahua DMSS + VPN

viking10002 10 Sie 2023 13:09 849 0
REKLAMA
  • #1 20688762
    viking10002
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Witam, od początku miałem problemy z odtwarzaniem nagrań z rejestratora NVR4216-4KS2/L na aplikacji Dahua DMSS (playback i filmiki z powiadomień). Ciagłe przycięcia, zwiechy i przeskoki obrazu.
    Ponieważ lokalnie na komputerze nie było z tym żadnego problemu, to wykluczyłem sam rejestrator i dysk. Moje łącze internetowe w domu też wykluczyłem podłączając drugi modem z kartą innego operatora. Potem wykluczyłem telefon - testowałem na trzech smartfonach, wszędzie objaw ten sam.

Może się komuś przyda - przyczyną okazało się P2P.
    Wykupiłem publiczne IP i zestawiłem połączenie VPN bezpośrednio na mój router, odinstalowałem aplikacje DMSS na telefonie i zainstalowałem jeszcze raz, ale bez zakładania konta i logowania się do niej, podłączyłem się bezpośrednio przez VPN do mojego routera, dodałem ręcznie rejestrator po IP z mojej sieci lokalnej i teraz wszystko hula że hej! Żadnych zacięć i przeskoków, płynny obraz cały czas. Zapewne też większe bezpieczeństwo. Jedyna niedogodnośc, że na czas korzystania z DMSS na telefonie trzeba dodatkowo zestawiać tunel, czyli uruchomić inna aplikacje.

Nie potrafię zrozumieć tylko jednego: wyłączyłem P2P na wszystkich kamerach i rejestratorze, nie zalogowałem się w aplikacji DMSS, a przy działającym serwerze VPN na moim routerze w domu, ale wyłączonym kliencie VPN na telefonie - dostaję cały czas powiadominia z rejestratora na telefon (np. z SMD). Jakim cudem rejestrator wie gdzie wysłac powiadomienie?
    Oczywiście aby obejrzeć filmik z powiadomienia trzeba zestawić tunel i się podłączyć, ale same powiadomienia cały czas przychodzą na telefon. Niby fajnie, że działają, ale mam przez to wrażenie, że to P2P nie do końca jest jakby off :-)
  • REKLAMA
REKLAMA