logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Odtwarzacz CD Pioneer PD-Z72T nie kręci płyt, brak napięcia na silniczku

Deimon 26 Lis 2005 21:04 2162 4
REKLAMA
  • #1 2029241
    Deimon
    Poziom 11  
    Siemka ! Mam mały problem z odtwarzaczem Pioneera PD - Z72T, a mianowicie nie czyta płyt CD. Wyświetlacz i cała reszta działa poza jednym mankamentem. Płyta się wogóle nie kręci. Sprawdzałem silniczek czy może nie jest spalony, ale on działa... Tak jakby wogóle nie wychodziło z układu napięcie do niego. Laser działa , i drugi silniczek odpowiadający z wysuwanie kieszeni na płyty też. Ma ktoś może jakiś pomysł co zrobić z tym problemem??? Albo ma ktoś może schemat tego odtwarzacza bo już tydzień szukam po necie i nic nie moge znaleźć :( Czekam na odpowiedź... Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 2029268
    Krzychu7
    Poziom 40  
    Ocena: 530
    Witam. Na jakiej podstawie twierdzisz, że laser jest ok. Silnik nie będzie kręcił płytą jeśli czytnik jej nie zobaczy. Wyczyść dokładnie czytnik. Najczęściej jednak takie usterki kończą się wymianą czytnika.
  • REKLAMA
  • #3 2035410
    Deimon
    Poziom 11  
    Być może masz racje ale o dziwo soczewka lasera się porusza. Możliwe że jest coś z nim nie tak :( A nie wiesz może ile by kosztowała wymiana całego układu czytnika [lasera] tak mniej więcej .. Dzięki z góry! Pozdrowionka
  • REKLAMA
  • #4 2035602
    Krzychu7
    Poziom 40  
    Ocena: 530
    Witam. Co ma do rzeczy, że soczewka lasera się porusza ?. Zobacz, czy laser świeci. Odczytaj symbol czytnika.
  • #5 2036818
    dyduś
    Poziom 20  
    Ocena: 11
    ważna jest moc z jaką świeci laser, jak niemasz przyrządu do pomiaru mocy lasera to delikatnie spojrzyj czy laser świeci mocnym i skupionym światłem/ UWAGA NA OCZY---PATRZYMY NIE POD KĄTEM PROSTYM
REKLAMA