Witam, mam następujący problem - Kupiłem telewizor Panasonic TX-29PM11P
... Kiedy w domu jest cicho, na przykład wieczorem, to z telewizora wydobywa się dokuczliwy dźwięk o wysokiej częstotliwości. Czasami nawet dźwięk ten zagłusza dźwięk wydobywający się z głośników... Telewizor oddałem do serwisu, przyjechał kurier i zabrał telewizor do Słupska, po niespełna dwóch tygodniach telewizor był już z powrotem. Jak się okazało, serwisanci ze Słupska nie naprawili sprzętu, w książeczce gwarancyjnej napisali tylko: "sprawdzono KN706". Kiedy zadzwoniłem do serwisanta ze Słupska zapytać się dlaczego usterka nie została usunięta, ten powiedział, że wydobywający się dźwięk nie przekracza norm. Powiedział również, że jeżeli chcem, aby telewizor nie buczał, "to powinienem przykryć go sobie kocem, lub kupić TV 50 Hz". Zadzwoniłem do Centrum Panasonic Polska do Warszawy, tam opowiedziałem o mojej sytuacji i Pan z serwisu od razu przeprosił mnie za Pana ze Słupska i zaproponował mi, żeby wysłać telewizor do serwisu w Pile. Tak zrobiłem, po kilku dniach kurier zabrał telewizor do Piły, jednak z tamtąd po trzech tyygodniach również wrócił z nieusuniętą wadą. Do książki gwarancyjnej wpisano "expertyza - testowanie OTVC - poziom głośności pracującego odbiornika nie odbiega od specyfikacji technicznej wyrobu". Kiedy zadzwoniłem do Biura Obsługi Klienta Panasonic Polska z pytaniem jaka jest dopuszczalna głośność pracy TV - skierowano mnie do serwisanta w Warszawie. Zadzwoniłem tam, i dowiedziałem się, że nie ma norm, a głośność buczenia porównywana jest do innych telewizorów. Postanowiłem pójść do sklepu w którym telewizor był kupowany, kiedy powiedziałem sprzedawcy o mojej sytuacji, ten polecił mi napisać pismo do działu serwisu, żeby udzielili mi odpowiedzi, co dalej robić.
O ile mi wiadomo, usterkę można usunąć tylko przez wymianę kineskopu, co nie gwarantuje, że TV będzie pracował ciszej.
Czy mam szansę na usunięcie usterki, lub wymianę telewizora na nowy, wolny od wad?
Bardzo proszę o odpowiedzi i Pozdrawiam
O ile mi wiadomo, usterkę można usunąć tylko przez wymianę kineskopu, co nie gwarantuje, że TV będzie pracował ciszej.
Czy mam szansę na usunięcie usterki, lub wymianę telewizora na nowy, wolny od wad?
Bardzo proszę o odpowiedzi i Pozdrawiam