Mam taki czujnik z ali jak poniżej na zdjęciach, dobry bo tani
wgrałem bez problemu OpenBeken używając BK7231Flasher (podłączając się do pinów procesora, dopiero potem zauważyłem złącze P2).
Prawie wszystko działa:
nie mogę niestety zlokalizować do którego pinu podpięty jest BAT_Relay który na chłopski rozum powinien sterować tranzystorem Q1, bo R1 i R2 wygląda na dzielnik z którego idzie na PIN23 ADC, inne znalazłem za pomocą multimetru bo z programu dostałem:
"Sorry, no meaningful pins data found. This device may be TuyaMCU or a custom one with no Tuya config data.
No module information found. And the Tuya section starts, as usual, at 2023424"
Chyba, że już to BAT ADC mam źle przypisane.
Może ktoś już ma taki czujnik i pomoże?
[EDIT]
Jeszcze raz multimetr do ręki i znalazłem sterowanie Q1, to P20 ale ma być BAT_Relay_n.
Na dzielniku jest połowa napięcia zasilania i tak open beken pokazuje ale czasami pokazuje dziwnie bo 5496mV ????
Prawie wszystko działa:
nie mogę niestety zlokalizować do którego pinu podpięty jest BAT_Relay który na chłopski rozum powinien sterować tranzystorem Q1, bo R1 i R2 wygląda na dzielnik z którego idzie na PIN23 ADC, inne znalazłem za pomocą multimetru bo z programu dostałem:
"Sorry, no meaningful pins data found. This device may be TuyaMCU or a custom one with no Tuya config data.
No module information found. And the Tuya section starts, as usual, at 2023424"
Kod: JSON
Chyba, że już to BAT ADC mam źle przypisane.
Może ktoś już ma taki czujnik i pomoże?
[EDIT]
Jeszcze raz multimetr do ręki i znalazłem sterowanie Q1, to P20 ale ma być BAT_Relay_n.
Na dzielniku jest połowa napięcia zasilania i tak open beken pokazuje ale czasami pokazuje dziwnie bo 5496mV ????