@gb1
Wybacz, obecnie nie podejmę się tematu z braku czasu, nawet z bieżącymi rzeczami się nie wyrabiam, a to może pożreć czas.
Aress124 napisał: @Mr.Ice miałeś styczność z takim wyświetlaczem na żywo?
Pralek z tymi wyświetlaczami spotkałem w życiu kilka na krzyż. Spotykane były w AEG serii LL i starej serii IQ Siemensa. W AEG nigdy nie musiałem rozbierać, w siemensie grzebałem moduł z takim wyświetlaczem, ale było to tak dawno temu, że pamięć to wyparła.
Biały pas tu nie będzie miał znaczenia, on będzie od czegoś innego, wyświetlacz jest sterowany z procków i do każdej linii idzie ten szary pas. Tak jak pisałem, wizualnie wygląda jak pasy przy matrycach TV. Z tego co wiem, jest to niby nienaprawialne. Choć coś mi się kołacze, że kiedyś, tu na forum, w dziale rtv, znalazłem wątek, gdzie człowiek opisywał, jak przywrócił sprawność takich połączeń.
Zdjęcie nie obejmuje wszystkiego, ale na tym co jest widać, że z każdego układu piny wychodzą bezpośrednio na ta taśmę, więc od tej strony jest w co się wlutować, jak to wygląda z drugiej ? Inna kwestia, zakładając nawet, że z drugiej strony da się wlutować bypassy to przy takiej ilości drobnicowego lutowanie to będzie to robota "nie zapłacona" i nie zdziwię się, jeśli serwisanci zwyczajnie będą się od tego odpychać, nie chcąc podejmować takiego dziubania.
Aress124 napisał: ć wciśnięcia między tą taśmę a obudowę jakiejś gumy, która docisnęłaby styki?
W TV mogło by to pomóc, pralka jest narażona na sporo wstrząsów, zwłaszcza przy wirowaniu. Może być to trudne w realizacji.