logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zalany A3 2016 - słaby dźwięk mikrofonu po zalaniu mlekiem i jogurtem, pytania o czyszczenie

abab2022 12 Paź 2023 12:53 357 3
REKLAMA
  • #1 20767781
    abab2022
    Poziom 3  
    Ocena: 6
    A3 2016 zalany mikrofon słabo słychać mnie jak dzwonię.
    Mlekiem kilka razy zalany telefon i jogurtem i może jamimiś innymi owocami. Nie chcę rozkręcać tylko z zewnątrz pędzelkować mikrofon co wygląda na czysty w dziurkach metalowych ale go nie widzę. Telefon kilka razy upadł. Zasięg pokazuje pełny. Słabo słychać. Czy on ma 1 mikrofon? Czym czyścić Ludwikiem czy izopropanolem czy wodą bo chcę wypędzelkować dziurkę mikrofonu.
  • REKLAMA
  • #2 20767796
    cysiekw
    Poziom 42  
    Ocena: 1410
    Bez rozebrania i wymiany mikrofonu raczej się nie obędzie.
  • REKLAMA
  • #3 20767817
    manfi
    Poziom 14  
    Ocena: 27

Po takim zdarzeniu telefon powinien od razu trafić do serwisu.
    Odciąganie tego w czasie może tylko pogorszyć sytuację.
  • #4 20767983
    abab2022
    Poziom 3  
    Ocena: 6
    No ale czym zniszcze mikrofon bardziej z tych 3 wymienionych? Koszt uzywki sprawnej ok.100 - 150 pln. Nie opłaca mi się rozklejać obudowy itd.... bo przekroczy to wartość w serwisie a samemu mi się nie chce. Więc jak spróbować ludwik izo czy woda? Może para wodna? Rozładować baterie do zera?

Dodano po 49 [sekundy]:

Mleko zalało gąbki mikrofonu to para wodna może oczyści? A izo zniszczy czy tam nie ma gąbek

Dodano po 1 [godziny] 24 [minuty]:

Nagrałem jak mówię dyktafonem. I dźwięk poprawny. Więc co może być uszkodzone telefon upadl wiele razy ale ikonka zasięgu pokazuje max. Zawsze też dzwoni bateria ok. Ale pamięć mam zapchaną czy reset i uwolnienie Ram i dysku pomoże?
REKLAMA