logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Xerox WorkCentre M940 - brak reakcji przy drukowaniu i czyszczeniu głowic

Marcus_23 28 Lis 2005 18:52 1364 3
REKLAMA
  • #1 2034844
    Marcus_23
    Poziom 2  
    Cześć.
    Problem dotyczy drukarki Xerox WorkCentre M940. Chodzi o to, że gdy chce coś wydrukować drukarka wogóle nie reaguje, a kiedy chce wyczyścić głowice, nie działa podnośnik kartek, natomiast rolki, które wciągają kartkę są w ruchu. Co może być przyczyną, jakie są najczęstsze problemy z nią, na co zwrócić uwagę przy naprawie jej, na co jest wyczulona np. na poziom tuszu, itd. Z góry dzięki

Moderowany przez kosmita:

zmieniłem temat

• REKLAMA
  • #2 2036111
    gandalf.s
    Specjalista - kserokopiarki
    Ocena: 25
    Witam.

Czy są oryginalne sterowniki? Czy obudowa w podnośniku jest wyłamana? Wjakim stanie są zębatki przy silniku? Opisz bardziej szczegółowo problem.
  • REKLAMA
  • #3 2036506
    Marcus_23
    Poziom 2  
    Cześć
    Co do sterowników, są oryginalne, obudowa w podnośniku jest wporządku a co do zębatek w silniku, nie wiem. Drukarka nie jest moja tylko koleżanki, także dopiero to w weekend sprawdze. Co do kartridży pokazał błąd przy ich instalacji. Więcej szczegółów nie umiem podać, bo nie spędziłem z tą drukarką odpowiedniej ilości czasu. Po prostu chciałbym wiedzieć, jakie są z nią najczęstsze problemy i gdzie szukać przyczyn, na co jest najbardziej uczulona, co może powodować że nie drukuje(ma jakieś czujniki). W weekend sprawdzę tą drukarkę i jeśli nie dam rady, to opisze więcej szczegółów i może mi pomożesz. Dzięki
  • #4 2037903
    gandalf.s
    Specjalista - kserokopiarki
    Ocena: 25
    Cześć.

Jak opiszesz bardziej dokładnie usterkę to spróbuję pomóc. Jeśli chodzi o problemowośc urządzeń to nie ma zasady. Wszystko jest uwarunkowane od eksploatacji i zastosowanych materiałów.
REKLAMA