logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zaburzenia jakości obrazu w grach na GTX1650 Super i RX 6700XT - wina monitora?

W4lldios 25 Paź 2023 17:36 210 0
REKLAMA
  • #1 20785177
    W4lldios
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Zrzut ekranu z gry pokazujący postać stojącą na ulicy w części miasta z budynkami, roślinnością i dekoracjami. Postać na motocyklu w grze wideo czeka na przejście przez skrzyżowanie. Widok z gry komputerowej z ręką trzymającą pistolet na tle futurystycznego miasta.

Witam, mam pewien problem z obrazem w grach, tak jak widać na powyższych screenach, przy cieniach , świetle i odbiciach nie ma ostrej jakości tylko widać pojedyncze piksele. Nie zależnie od tego jaka jest rozdzielczość oraz ustawienia graficzne dalej się to nie zmienia. Na screenshotach może nie wydaje się to tak uciążliwe, ale podczas grania kiedy renderują się tekstury lub w miastach gdzie jest dużo elementów, budynków i npc, zwraca to na siebie uwagę. Początkowo myślałem, że to wina starszej karty graficznej (gtx1650 super), ale po zakupie nowej karty (rx 6700xt) nic się nie zmieniło. Zmieniałem już wszystko w ustawieniach graficznych w grze, monitorze , karty graficznej, czyściłem sterowniki i nic to nie zmieniało. I tu moje pytanie, czy jest to wina monitora, który już nie domaga (iiyama G-Master G2470HSU-B1 Red Eagle), czy jakiś innych podzespołów?
  • REKLAMA
REKLAMA