logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nieudane uruchomienie Asus R540L - brak dostępu do BIOSu i instalacji Windows z USB

pbuli 28 Paź 2023 11:14 579 5
REKLAMA
  • #1 20788914
    pbuli
    Poziom 10  

Witam. Mam problem z laptopem Asus R540L. Po włączeniu stoi na stronie logowania. Nieudane uruchomienie Asus R540L - brak dostępu do BIOSu i instalacji Windows z USB

Nie mogę wejść do BIOS-u. Zmieniałem dysk i dalej to samo. Nawet nie startuje instalacja z USB Windows.
  • REKLAMA
  • #2 20788928
    ArturJK
    Poziom 39  
    Ocena: 778
    pbuli napisał:
    Nie mogę wejść do biosu zmieniałem dysk i dalej to samo nawet nie startuje instalacja z usb Windows.

Jak wyjmiesz dysk to wchodzi sam do BIOS-u, czy również stoi na logo ASUS-a?
  • REKLAMA
  • #3 20789029
    pbuli
    Poziom 10  
    Dysk i ram wyjęte i dalej jak wciskam F2 nie można wejść do biosu cały czas jest logo Asus in Search of incredible.
  • REKLAMA
  • #4 20789032
    ArturJK
    Poziom 39  
    Ocena: 778
    Jeśli nie ma urządzenia do bootowania laptop sam powinien wejść do BIOS-u, nie trzeba nic wciskać. Spróbuj zrobić reset BIOS-u, poprzez wypięcie baterii z płyty głównej. W tym modelu podtrzymanie pamięci realizowane jest chyba za pomocą baterii głównej, nie ma baterii CMOS. Zatem wyjmij/odepnij baterię na kilkanaście minut.
  • REKLAMA
  • #5 20789483
    lisek
    Serwisant RTV
    Ocena: 6891
    kombinowałes coś ze zmianą systemu, czy stało się samo ?
    Sprawdz napięcie bateryjki 3V (CMOS)

p.s
    Patrz Link

Sprawdz dysk na innym urządzeniu , użyj MHDD
    Możliwy problem z RAM.... pociagnął za sobą Bios
  • #6 20789935
    maniek1720
    Poziom 13  
    Ocena: 5
    Odłącz wszystko od kompa, wyjmij 1 kosc RAM, reset bios , wystartuj go na ładowarce bez bateri bez dysku i z 1 koscia Ram po resecie Bios po odłączeniu wszystkiego od kompa z portów USB, mozesz sprobowac tez odłączajac klawiature i tuch pad jak po tym nie zmieni sie nic to bym stawiał na mostek lub grafike.
REKLAMA