logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Piekarniku Neff E1664N1 - złożenie pokrętła funkcyjnego i sprężyny - szukam schematu

monikabwilk 29 Paź 2023 14:14 474 4
REKLAMA
  • #1 20790614
    monikabwilk
    Poziom 2  
    Witam,
    Piekarnik Neff E1664N1 wypadło i rozsypało się pokrętło funkcyjne piekarnika, takie wciskane do wewnątrz.
    Dodatkowo, kiedy chciałam to złożyć, blaszka ( sprężyna przełączająca płytkowa) wpadła mi do czeluści, gdzie chowa się pokrętło. Czy ktoś może dysponuje jakimś schematem, zdjęciem jak to poskładać? Sprężynę może odzyskam wysuwając piekarnik z zabudowy, ale jak nie, to zamówię firmy Bosch, powinno pasować… chyba. Na stronie z częściami Neff są tylko komplety pokręteł za ponad 174€… Ktoś może pomóc? Będę wdzięczna.
    Uszkodzone pokrętło piekarnika Neff E1664N1 leżące na blacie.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 20790884
    monikabwilk
    Poziom 2  
    Chętnie, tylko jestem laikiem i nie wiem co dokładnie pokazać. Jedno jest już pewne, biały plastik jest ułamany i blaszka/sprężyna nic mi nie da. Tragedia.
  • REKLAMA
  • #5 20790930
    monikabwilk
    Poziom 2  
    [img-0]
    Z tej „dziury” wypadło to, co na zdjęciu wyżej. Reszta jest wewnątrz i nie mam do tego dostępu, bo musiałabym wyjąć piekarnik z zabudowy. Wysunęłam go trochę, bo chciałam tę blaszkę wyjąć, ale poddałam się, bo należałoby rozkręcić osłonę. Piekarnik ciężki.

Dodano po 10 [minuty]:

Taka sytuacja. Panel sterowania piekarnika z przyciskami i symbolami funkcji piekarnika.
REKLAMA