logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Odzyskiwanie danych z uszkodzonego Oppo A73 (CPH2095) - jak zgrać zdjęcia?

dawid456ug 03 Lis 2023 14:18 2055 8
REKLAMA
  • #1 20797904
    dawid456ug
    Poziom 9  
    Ocena: 23

Witam serdecznie. Mam problem z telefonem Oppo A73 (kod modelu CPH2095). Niestety, spadł mi na ziemię i pękł ekran, a także zalany został do tego stopnia, że całkowicie się wyłączył. Jednak po podłączeniu do komputera telefon jest wykrywany, czyli działa. Niestety, nie mogę zgrać żadnych danych, ponieważ nie pojawiają się one w eksploratorze. Potrzebuję jednak odzyskać ważne zdjęcia i inne dane. Czy istnieje jakiś program, który pozwoli mi na odzyskanie tych zdjęć i innych danych? Próbowałem już użyć programu "Android Data Recovery", ale na końcu pojawia się błąd i prosi o ponowne podłączenie telefonu, co jednak nie przynosi rezultatu. Z góry dziękuję.
  • REKLAMA
  • #2 20797955
    allgsmparts
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    Pytanie czy działa dotyk? Po podłączeniu kabla usb Android domyślnie ustawia tylko ładowanie. Musiałbyś "wcelować" w opcje transferu danych. Oczywiście zakładam, że ekran nie jest zablokowany kodem lub wzorem. Jeżeli jest to raczej szukaj dawcę z dobrym LCD lub kup wyświetlacz przez Internet, do 14 dni będziesz miał możliwość jego zwrotu.
  • REKLAMA
  • #3 20797957
    dawid456ug
    Poziom 9  
    Ocena: 23
    Dotyk nie działa telefon zablokowany pinem. Zakup ekranu trochę mi się nie opłaca bo już sobie liczyłem. Najważniejsze dla mnie teraz jest zgranie danych
  • #4 20798034
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2080
    dawid456ug napisał:
    Najważniejsze dla mnie teraz jest zgranie danych

Zakup wyświetlacza jedynie, żadne inne metody nie zadziałają, więc szkoda czasu na szukanie tańszych opcji.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #7 20798501
    KodIT

Specjalista HDD Recovery
    Ocena: 82
    To niestety nic prostszego niż wymiana ekranu nie wchodzi w grę.
    Zmień go i będziesz mieć dane oraz sprawny telefon.
    Konto firmowe:
    KodIT Odzyskiwanie Danych
    os. Stefana Batorego 49, Poznań, 60-687 | Tel.: 788-XXX-XXX (Pokaż) | Strona WWW: https://kodit.pl
  • #8 20798640
    blahfff
    Poziom 42  
    Ocena: 1283
    KodIT napisał:
    Możesz jeszcze spróbować z kablem OTG i myszką.

OTG w telefonach OPPO, OnePlus, Realme i Vivo wymaga kazdorazowego wlaczenia tej funkcji w ustawieniach, i funkcja ma tez limit czasowy.

Bez sprawnego ekranu, chocby najtanszego zamiennika, byle obraz wyswietlil i na dotyk reagowal, danych nie wyciagnie. Problem w tym, ze ekranow do tego modelu praktycznie u nas nie ma, wiec zostaje import z Chin.
  • #9 20806757
    KRY5PIN
    Poziom 37  
    Ocena: 463
    Powtórzę po raz kolejny. Zadaj sobie pytanie na ile ważne są dla Ciebie te dane?? Jeżeli (jak koledzy wyżej podali rozwiązanie) nie jesteś w stanie dać ok 130 zł za wyświetlacz, to znaczy że te dane nie są dla Ciebie istotne...

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma problem z odzyskaniem danych z uszkodzonego telefonu Oppo A73 (CPH2095), który po upadku i zalaniu przestał działać, a ekran jest zablokowany. Mimo że telefon jest wykrywany przez komputer, nie można zgrać danych, ponieważ ekran nie reaguje na dotyk. Użytkownik rozważał użycie programu "Android Data Recovery", ale napotkał błędy. W odpowiedziach sugerowano, że jedynym skutecznym rozwiązaniem jest wymiana ekranu, ponieważ bez sprawnego wyświetlacza nie ma możliwości odzyskania danych. Inne metody, takie jak użycie kabla OTG z myszką, nie przyniosą efektów, gdyż ekran jest całkowicie uszkodzony. Koszt wymiany ekranu wynosi około 130 zł, co niektórzy użytkownicy uznali za niezbędne, aby odzyskać dane.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA