logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Brak fastboot po odblokowaniu bootloadera w Redmi Note 12 Pro - jak przywrócić?

restartslupsk 04 Lis 2023 11:49 528 1
REKLAMA
  • #1 20799079
    restartslupsk
    Poziom 1  
    Witam,
    mam problem z telefonem redmi note 12 pro. Chciałem odblokować bootloader, aby wgrać nowy rom. Wszystko wykonałem za pośrednictwem programu mi unlock. Pokazało komunikat, że został odblokowany i telefon przeszedł w trym konfiguracji tzn. pojawiła się wartość procentowa tak jak by coś instalował. I od tego czasu nie mogę uruchomić ani telefonu ani fastboot. Czy da się jakoś wgrać na nowo tryb fastboot? Telefon na PC wykrywany jest tylko jako złącze np COM10 Zrzut ekranu z menedżera urządzeń systemu Windows pokazujący porty COM, w tym Qualcomm HS-USB QDLoader 9008 na COM10.
  • REKLAMA
  • #2 20801290
    blahfff
    Poziom 42  
    Ocena: 1285
    Jesli po przytrzymuniu wlacznika i klawisza sciszania, badz podglaszania przez 20-30s nic nie zmienia, to masz problem z bootloaderem. Trzeba bylo by wowczas wgrac soft z uzyciem trybu EDL (tego w ktorym telefon sie aktualnie znajduje). Jesli bootloader faktycznie jest odblokowany, to mozliwe, ze ruszy za pomoca MiFlash. Jesli nie jest, to jedynie odpatnie z pomoca kogos (serwis itp) kto ma dostep do serwerow Xiaomi w celu autoryzacji.
REKLAMA