logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung SGH C100 - Problemy z połączeniem GPRS w sieci Era Tak Tak

siRtomeq 29 Lis 2005 12:18 1227 2
REKLAMA
  • #1 2036949
    siRtomeq
    Poziom 11  
    witam, mam pewien problem otóż posiadam telefon samsung sgh c 100 i nie mogę go nakłonic do łączenia się z gprs'em wszystko jest ustawione ip adres /działa w sieci era tak tak/ itp..... jednak gdy próbuje sie począczyć wyskakuje okienk że łaczy i po dłuzszej chili wyskakuje komunikat ze sieć nie odpowiada... korzystałem z autokonfiguratorów próbowałem zrobic to tak jak jest to opisane dla mojego telefonu w serwwwisie era omnix i nic moze jest ktos kto wie jak zrarzdzic na ten problem.....pozatym telefon chodzi dobrze i nie wykazuje stny jakichkolwiek braków.... jesli ktoś by wiedział ponadto jak obsłużyć ten port irda bo niezbyt chce mi on działać z innymi telefonami to było by juz gites...za pomoc dziękuje i pozdrawiam......

--------------------
    unitra 4 ever
  • REKLAMA
  • #2 2038526
    bani
    Poziom 11  
    witam, nie jestem pewien ale ten telefon jest chyba w sieci Oragne(Idea pop) i zapewne kupiles go i mial on sciagnietego sim-locka i przyczyna moze byc ze fabryczne ustawienia sa na Orange i nic wiecej sie nie da zrobic wiem bo moja siostra ma ten telefon, a irda powinna dzialac ale tylko z tym samym modelem telefonu czyli z C100.

pozdrawiam
  • #3 2040255
    jeryw
    Poziom 19  
    Ocena: 26
    ten telefon nie komunikuje sie przez IRDE z innymi telefonami, irda sluzy mu jedynie do komunikacji z komputerem co do ustawien GPRS jesli dobrze pamietam to do niektorych mozna sie dostac tylko przez kody wiecej znajdziesz na http://drupik.yum.pl/forum2/portal.php , a problem moze tez byc brak aktywacji GPRS w sieci w Tak Taku trzeba aktywowac gprs przez BOK
REKLAMA