logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak skonfigurować internet GPRS na Samsung C100 w sieci Era?

P@WEŁ 11 Lut 2006 15:39 1718 3
REKLAMA
  • #1 2289445
    P@WEŁ
    Poziom 20  
    Ocena: 17
    Sprawa jest taka. Kupiłem ostatnio przewód do Samsunga, zainstalował się jako modem, telefon obsługuje bez żadnych problemów, tylko internetu nie mogę uruchomić
    Ustawienia ściągnąłem ze strony operatora, w oprogramowaniu dołączonym do przewodu numer różni się jedną cyfrą. Problem w tym, że przez żaden z numerów nie mogę się połączyć. Obsługę GPRS mam w opcjach administracyjnych numeru włączoną, komputer skonfigurowałem zgodnie z opisem...
    Może ktoś miał podobny problem i może mi pomóc go rozwiązać...
    Za pomoc z góry dzięki.

dodane:

Może ktoś miał podobny problem i może mi pomóc go rozwiązać...
    Za pomoc z góry dzięki.
    Może przeczytał to ktoś, kto ma internet przez GPRS z TakTaka??
    Jeśli tak, to proszę o umieszczenie na forum wszystkich informacji na temat konfiguracji... Może uda mi się zlokalizować, czemu nie chce się łączyć ://
    Pozdro czytającym
  • REKLAMA
  • #2 2473964
    leon1784
    Poziom 1  
    Witam,

Mam podobny problem z Samsungim C100. Chciałem go używac jako modemu GPRS w notebooku. Łącznośc z kompemprzez IRDA. Notebook znajduje telefon na IRDA i instaluje jako standardowy modem na IRDA. niestety po wybraniu połacz rozpoczyna sie wybieranei numeru i tak juz zostaje. Próbowałem ustawień ręcznych połaczenia jak i łaczenia sie przez programy Samsunga Easy GPRS i PC internet (czy cos takiego). Po pół godzinnej walce z pomoca techniczna PLUS GSM powiedzieli mi ze ten model nie moze pracować jako modem przez IRDA. W Samsungu powiedzieli mi, że jak najbardziej moze moze pracować jako modem przez IRDA. Niestety za bardzo mi nie potrafili pomóc jak takie połaczenie uzyskac - odsyłaja do oprogramowania i gotowych ustawień. Sam już nie wiem komu wierzyc ;)
    Czy komukolwiek udało sie uzyc tego telefony jako modemu GPRS przy łączeniu sie z kompem przez IRDA? Jesli tak to prosze o pomoc i info jak sie to udało uzyskac.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 2493089
    vvaldek
    Poziom 28  
    Ocena: 386
    ja mam SE T630 i bez problemu smiga poprzez kabel i podczerwien numer wybierany dla ery to :*99***1# , nazwa uzytkownika i haslo to , eranet
  • #4 2498913
    P@WEŁ
    Poziom 20  
    Ocena: 17
    Udało mi się uruchomić neta. Miałem wpisany zły APM. Zamiast eranet powinno być eranettt, reszta bez zmian. Teraz wszystko śmiga ładnie. Co do irdy - są z nią problemy, dlatego komórkę podłączyłem przez przewód USB.
    Leon1784 Tobie też proponowałbym tak spróbować.
    Pozdrawiam
REKLAMA