logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Bany na stronie interentowej przez administratora

Mariusz29ldzz 11 Lis 2023 22:59 354 9
REKLAMA
  • #1 20810505
    Mariusz29ldzz
    Poziom 5  
    Ocena: 3
    Cześć,

Mam problem. Na pewnej stronie internetowej zostałem zbanowany. Postanowiłem założyć nowy adres mailowy , nowy login i znowu zapisałem sie na ta strone pod innym loginem i mailem. Natomiast administrator odrazu mnie zbanował tj zablokowal, ta sama czynnosc powtórzyłem kilka razy za kazdym razem z innym adresem mailowym.
    Moje pytanie jest takie skad administartor wie ze ja to ja skoro za kazdym razem uzywam zupełnie innego maila i loginu a na tej stronie kazdego dnia dziesiatki osob zakłada konta.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 20810511
    artaa
    Poziom 43  
    Ocena: 1693
    Bo np. logujesz się z tego samego IP lub tego samego komputera.
  • #3 20810517
    Mariusz29ldzz
    Poziom 5  
    Też o tym pomyślałem. Próbowałem z komórki i z kompa i za kazdym razem to samo czyli musze zmienić IP? IP jest przypisane do routera?
    Jak moge zmienić IP w sieci UPC??Moge tez kupic nowa karte sim z netem i sie zarejestrowac ?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 20810522
    artaa
    Poziom 43  
    NIE.

Możesz spróbować założyć konto i zalogować przez internet LTE GSM z komórki (po wyłączeniu WiFI)
  • #5 20810524
    Mariusz29ldzz
    Poziom 5  
    Ok rozumiem ale oprocz interentu LTE , moge jakoś zmienić numer IP?
  • Pomocny post
    #6 20810526
    artaa
    Poziom 43  
    Możesz błagać UPC... ;-)
  • REKLAMA
  • #7 20810529
    Mariusz29ldzz
    Poziom 5  
    a VPN nie pomoga? Z tego co czytałęm zmiana adresu IP to chyba nie jest taka trudna sztuka??
  • #8 20810602
    markooff
    Poziom 26  
    Ocena: 178
    VPN, owszem, powinien dać Koledze w efekcie nowy (inny) adres IP z którego będzie się łączył...
    tyle że po ew. wykryciu (przez administrację tejże strony) faktu ze wbrew regulaminowi (zaapewne bo większośc tak ma) - załozył sobie Kolega nowe konto - czyli tzw. multiaccounting - pewnie zostanie ono tak sam zablokowane ...

Pozdrawiam
  • #9 20813598
    Pan.Kropa
    Poziom 35  
    Ocena: 1153
    Mariusz29ldzz napisał:
    Postanowiłem założyć nowy adres mailowy , nowy login i znowu zapisałem sie na ta strone pod innym loginem i mailem. Natomiast administrator odrazu mnie zbanował tj zablokowal,
    A pousuwałeś ciasteczka z przeglądarek?
  • REKLAMA
  • #10 20813643
    Lukas6432
    Poziom 32  
    Ocena: 434
    Za darmo bana nie dostałeś a pomagać cwaniaczkowi czy innemu co jest na bakier z zasadami/regulaminem to nie jest zadanie na elektrodzie.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z banem na stronie internetowej, mimo używania różnych adresów e-mail i loginów. Odpowiedzi wskazują, że administrator może identyfikować użytkownika na podstawie adresu IP lub urządzenia. Użytkownik pyta o możliwość zmiany IP, sugerując użycie internetu LTE lub VPN. Odpowiedzi sugerują, że VPN może pomóc w uzyskaniu nowego adresu IP, ale istnieje ryzyko wykrycia multiaccountingu przez administrację strony. Dodatkowo, zaleca się usunięcie ciasteczek przeglądarki.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA