Słuchajcie potrzebuję kogoś naprawdę konkretnego co poświęci chwilkę. Odkąd kupiłem swojego laptopa jakieś 7 miesięcy temu , od tamtej pory mam z nim nieustanne problemy. Miałem mnóstwo bluescreenów, często laptop się wykrzaczał. Dużą część z problemów udało mi się naprawić lecz najbardziej zastanawia mnie jeden. Mianowicie karta graficzna. W momencie kiedy przełączę w Panelu Sterowania na Kartę Nvidii dzieję się to co jest na pokazanym filmie. Dzieje się to we wszystkich rodzajach gier, zmiana ustawień gier na niższe na pewno nie jest tutaj rozwiązaniem. Na przykładzie gry Forza Horizon 5, na maxymalnych detalach i ustawieniach, gra potrafi działać bez najmniejszego problemu powiedzmy z 20 minut na 80fps. Po czym po chwili fps są takie same lecz gra zaczyna nienaturalnie klatkować i dziwnie renderować. Gdzie niekiedy potrafi działać godzinami bez problemu. Tak samo dzieje się przy korzystaniu z przeglądarki czy przesuwaniu folderów po pulpicie. Kiedy przełączam kartę na zintegrowaną, problem ustępuje. Robiłem różne formaty usuwanie sterowników instalowanie nowych, nic nie pomaga. Pamiętam że kiedyś jak usunąłem wszystkie sterowniki karty i nie instalowałem nowych karta działała wyśmienicie, ale przez chwile. Jestem totalnym laikiem i nie znam się na tym, dlatego pisze do was, potrzebuje porządnego diagnosty, naprawdę z chęcią się odwdzięczę. (Pamiętam że kiedyś korzystałem z funkcji "Dostrajanie Wydajności" od Geforce Experience. I jakoś pamięcią sięgając od wtedy miałem największe błędy. Chodź bluescreeny pojawiały się praktycznie od nowości. Tutaj kontakt do mnie, marcellopuszanski(_at_)gmail.com lub instagram marcellopuszanski. Jeżeli będziecie potrzebować jakieś screeny z pracy Karty lub systemu wytłumaczcie mi odrazu w odpowiedzi jak mam to przejrzyście zapodać. Z góry dzięki za pomoc.
Laptop ACER Predator Helios 500 PH517-52 17.3" IPS 165Hz i7-11800H 16GB RAM 1TB SSD GeForce RTX3070 Windows 10 Home
Dodano po 1 [godziny] 30 [minuty]:
Trochę lepsza jakość filmu na którym widać jak to skacze.
https://www.youtube.com/watch?v=ox76p_2EfG8&ab_channel=Marcel%C5%81opusza%C5%84ski
Laptop ACER Predator Helios 500 PH517-52 17.3" IPS 165Hz i7-11800H 16GB RAM 1TB SSD GeForce RTX3070 Windows 10 Home
Dodano po 1 [godziny] 30 [minuty]:
Trochę lepsza jakość filmu na którym widać jak to skacze.
https://www.youtube.com/watch?v=ox76p_2EfG8&ab_channel=Marcel%C5%81opusza%C5%84ski