logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Bizhub C252: Rozmyty druk kolorowy, błąd P-21 P8, wymiana developerów

komputelpb 18 Lis 2023 18:03 381 2
REKLAMA
  • #1 20821199
    komputelpb
    Poziom 1  
    Witajcie
    Mam xero bizhub C252 przy drukowaniu lub kopiowaniu w kolorze Obra jest rozmyty jakby lekko przesunięty . Chyba kolor czerwony . Jak drukuje to samo w czarno biało wszystko jest ok . Skanowanie jest poprawne w kolorze i czarno biało .
    Kończą sie developery bo wyskakuje napis P-21 P8 i jeszcze jakieś 2 ale to developer . Natomiast dlaczego drukuje nieostro . P.S resetowalem ją w ustawieniach administratora i ustawiałem żeby się ustabilizowała ale to nic nie daje jakieś pomysły ?
  • REKLAMA
  • #2 20823658
    copyman
    Specjalista - kserokopiarki
    Ocena: 834
    Podejrzewam że masz zespoły bębna do wymiany. Przesunięcia obrazu powstają również przy uszkodzonym pasie transferu.

C.
  • #3 20840262
    lap-topy
    Poziom 11  
    Ocena: 10
    Znalazłem na końcu pasa transferowego jest taka chyba to listwa czyszcząca a w środku jej jest taki jakby ślimak który na końcach ma z jednej strony spręzyne która otwiera pojemniczek chyba ze zużytym proszkiem . I teraz tak tam zrobił się kamień który niepozwalasz się jemu , Prószkowie wysypywać tylko się napelniał , spowodowało to że po przeciwnej stronie wysunil się uchwyt mocujący ten ślimak a on przesuną zembatkę która równimiernie nie praciwała i stąd przesunięcie całego obrazu . A teraz zatem jak to się nazywa to w środku , nie listwa tylko ten cały pojemniczek na zużyty pył że ślimakiem w środku
REKLAMA